ΑΘΗΝΑ
07:48
|
01.05.2024
«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να είναι θλιβερή εξαίρεση, διατηρώντας τον ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα» τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της Κύπρου να μηδενίσει για ένα εξάμηνο τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης σχολίασε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, αποδοκιμάζοντας την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα.

«Και η Κύπρος μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Ο κ. Μητσοτάκης όμως επιμένει να είναι θλιβερή εξαίρεση, διατηρώντας τον ΦΠΑ στα ίδια επίπεδα, ενώ οι τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Και τα βλέπει όλα καλά. Αμφισβητεί μέχρι και τον ΟΟΣΑ, που λέει ότι ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα, μειώθηκε κατά 7,4%» επισημαίνει στην δήλωσή της, καταλήγοντας:

«Αδιαφορεί για τους 8 στους 10 επαγγελματίες και ιδιώτες που μένουν εκτός της ρύθμισης-κοροϊδίας που έφερε για τις 120 δόσεις. Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα πουν «Ως εδώ!». Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών».

Την Τρίτη, η κυβέρνηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές κ.α. είδη πρώτης ανάγκης τουλάχιστον ως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα