ΑΘΗΝΑ
05:18
|
03.03.2024
Οι περισσότεροι πάροχοι μένουν κάτω από το επίπεδο των 16 λεπτών/KWh.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οριακά σταθερές, με μικρές αυξομειώσεις είναι οι τιμές των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για τον Μάιο που μόλις μπήκε, με τους περισσότερους να μένουν κάτω από το επίπεδο των 16 λεπτών/KWh.

Την αρχή των ανακοινώσεων έκανε η ΔΕΗ, η οποία προχωρά σε νέα μείωση των τιμολογίων ρεύματος, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, έναντι 16,5 λεπτών τον Απρίλιο και 19,5 λεπτών τον Μάρτιο.

Η τιμή του ρεύματος από τον μεγαλύτερο προμηθευτή, υποχωρεί πολύ κοντά στο επίπεδο που έχει θέσει η κυβέρνηση ως στόχο με τις επιδοτήσεις που χορηγούνται κάθε μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι η ανάγκη επιδότησης για τον επόμενο μήνα ενδέχεται να ελαχιστοποιηθεί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τα μέτρα στήριξης να παραταθούν για όλο τον χρόνο, με φόντο μια ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, η τελική τιμή του ρεύματος αναμένεται πως θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται πως η κρατική επιδότηση για τον Απρίλιο ήταν 1,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, με αποτέλεσμα η τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες να διαμορφώνεται στα 15 σεντς.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των παρόχων

ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 15,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,1 λεπτά ανά KWh, ενώ για το νυχτερινό ρεύμα, η χρέωση θα είναι 11,8 λεπτά.

Elpedison: Η Elpedison προσφέρει το πρόγραμμα ELPEDISON ECONOMY στα 0,1250 ευρώ/KWh και το πρόγραμμα ElectricityHome Day στα 0,2150 ευρώ/KWh.

ΗΡΩΝ: 14,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα GENEROUS HOME, χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι στα 19,4 στο πρόγραμμα ΗΡΩΝ και στα 15,55 λεπτά ανά KWh με την έκπτωση συνέπειας.

Protergia: Κράτησε αμετάβλητες τις τιμές με χρέωση 19,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, ενω με την έκπτωση συνέπειας πέφτει στα 13,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value η χρέωση ανέρχεται στα 13,96 λεπτά του ευρώ ανά kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας.

ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 18,5 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, ενώ για μεγαλύτερη κτανάλωση η χρέωση είναι 19,5 λεπτά ανά kWh. Το οικονομικότερο πρόγραμμα Zenith Power Home ανέρχεται στα 11,5 λεπτά ανά kWh.

Watt & Volt: Τον Μάιο θα ισχύει χρέωση 20,9 λεπτά ανά kWh και 13, 96 σεντς στο οικονομικότερο πρόγραμμα της εταιρείας.

NRG: Η χρέωση για τον Μάιο ανέρχεται σε 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας και στα 12,60 λεπτά ανά kWh με την έκπτωση συνέπειας κατά 10%.

Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 18,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.

ΕΛΙΝ: Θα ισχύει η τιμή στα 18,5 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,9 ευρώ.

Volton: Ανακοίνωσε πως η τελική χρέωση στο πρόγραμμα Volton Energy Control διαμορφώνεται στα 0,0990 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με έκπτωση συνέπειας 25%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα