ΑΘΗΝΑ
08:26
|
06.05.2024
Ένας μικρός Γερμανικός Ποιμενικός στάλθηκε από την Τουρκία στο Μεξικό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους σκύλους-διασώστες που έστειλε το Μεξικό να βοηθήσουν μετά τον σεισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα κουτάβι Γερμανός Ποιμενικός έφτασε στο Μεξικό απεσταλμένο από την Τουρκία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης από την τουρκική κυβέρνηση για τη βοήθεια που έδωσαν οι σκύλοι διασώστες του Μεξικού μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία είπε ότι ελπίζει ότι το κουτάβι θα «συνεχίσει την κληρονομιά» του Προτέο, ενός μεξικανικού σκύλου διάσωσης που πέθανε κατά τη διάρκεια των ερευνών για επιζώντες από τον σεισμό. Το λυκοσκυλάκι δεν έχει ονομαστεί ακόμα.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό που είχε επίκεντρο την Τουρκία, αλλά έπληξε και περιοχές της Συρίας.

Το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού, το οποίο εκπαιδεύει σκύλους έρευνας και διάσωσης για τις αποστολές τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ζήτησε από τους ανθρώπους να ψηφίσουν για ένα από τα τρία ονόματα: Προτέο ΙΙ, Αρκαντάς (στα Τουρκικά σημαίνει «φίλος» ) ή Γιαρντίμ (τουρκικά για «βοήθεια»).

Το Μεξικό είπε ότι με το σκυλάκι-δώρο της Τουρκίας έδειξε ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν γνωρίζει όρια ή σύνορα».

Στον λογαριασμό του στο Twitter, το υπουργείο είχε επίσης παράσχει έναν σύνδεσμο στον οποίο οι θαυμαστές του κουταβιού μπορούσαν να παρακολουθήσουν την πτήση που το μετέφερε στην Πόλη του Μεξικού από την Κωνσταντινούπολη.

Το κουτάβι έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό του υπουργείου Άμυνας στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. Οι εκπαιδευτές σκύλων, που κουβαλούσαν τα κουτάβια που εκπαιδεύουν σε τσάντες που έμοιαζαν με σακίδιο μπροστά τους, στάθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής καθώς έφτασε ο τετράποδος νεοσύλλεκτος.

Το Μεξικό, μια χώρα επιρρεπής σε σεισμούς, έχει μια σειρά από ομάδες πολιτών και στρατιωτικών με μονάδες σκύλων που ειδικεύονται στην αναζήτηση επιζώντων όταν γίνονται καταστροφές.

Τα σκυλιά κέρδισαν τις καρδιές πολλών Μεξικανών όταν έσωσαν πολλές ζωές μετά τον σεισμό του 2017 που έπληξε το κεντρικό Μεξικό.

Όταν η Τουρκία και η Συρία επλήγησαν από έναν τεράστιο σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου, το Μεξικό ανέπτυξε γρήγορα ομάδες με σκύλους διάσωσης για να βοηθήσουν στον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια.

Μεταξύ των σκύλων που αναπτύχθηκαν ήταν ο Προτέο, ένας εννιάχρονος Γερμανικός Ποιμενικός, ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει έναν άνδρα και μια γυναίκα κάτω από τα ερείπια.

Ο Προτέο πέθανε ενώ βρισκόταν στην Τουρκία. Ο εκπαιδευτής του διέψευσε τις φήμες ότι ο σκύλος χτυπήθηκε από κατολίσθηση, λέγοντας ότι πέθανε από «εξάντληση» μετά από το μακρύ ταξίδι και τις επίπονες ώρες αναζήτησης επιζώντων σε πολύ κρύες συνθήκες. Τα λείψανά του επιστράφηκαν στο Μεξικό, όπου τιμήθηκε σε μια συγκινητική τελετή πριν την ταφή του.

Στη σελίδα του στο Facebook, το Υπουργείο Άμυνας του Μεξικού είπε ότι «περιμένει με ανοιχτές αγκάλες» το κουτάβι που δώρισε η Τουρκία, λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα ακολουθήσει τα χνάρια του Προτέο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα