ΑΘΗΝΑ
09:05
|
02.05.2024
Μετά τη θερμή υποδοχή του Ιρανού Προέδρου στη Δαμασκό ακολούθησε η υπογραφή διμερούς μνημονίου μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας και 15 συμφωνίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συρία και Ιράν έρχονται ακόμη πιο κοντά επιλέγοντας να εντείνουν την ήδη στενή πολύπλευρη συνεργασία στο φόντο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκαν ήδη ένα σημαντικό μνημόνιο κατανόησης μακροπρόθεσμης διμερούς στρατηγικής συνεργασίας και 15 συμφωνίες σε διάφορους τομείς.

Iran, Syria ink 15 cooperation documents

Ρεπορτάζ του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων IRNA από τη Δαμασκό αναφέρει πως αξιωματούχοι αμφοτέρων χωρών τόνισαν ιδιαίτερα τη σημασία ενός γενικότερου σχεδίου «στρατηγικής μακροπρόθεσμης συνεργασίας» με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαών των δύο χωρών.

Επιπλέον, υπογράφηκαν 15 μνημόνια αντίληψης και συνεργασίας παρουσία των Προέδρων Ραϊσί και Άσαντ με τον πρώτο να επισημαίνει πως απέτυχαν «να επηρεάσουν τις αδελφικές διμερείς σχέσεις πολλές περιφερειακές αλλαγές αλλά και προσπάθειες που καταβλήθηκαν πολύ πέρα από την περιοχή».

Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο Προέδρων παρουσία υπουργών και των δύο χωρών ο Σύρος Πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα πως η συριακή κυβέρνηση και ο λαός της χώρας του «δεν θα ξεχάσουν ποτέ την υποστήριξη των Ιρανών αδελφών» προσθέτοντας πως η Τεχεράνη έχει μία αποτελεσματική παρουσία σε ό,τι αφορά την εγκαθίδρυση μίας «διαρκούς ειρήνης στη Συρία» και στις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά από πολλά χρόνια πολέμου.

Η υποδοχή του Προέδρου Ραϊσί στη Δαμασκό ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς είναι ο πρώτος που την επισκέπτεται μετά από 12 χρόνια, μετά τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το 2010.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα