ΑΘΗΝΑ
12:38
|
18.05.2024
Στους 95 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη δυτική Ρουάντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισχυρή βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ρουάντα σκότωσε τουλάχιστον 95 ανθρώπους, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος την Τετάρτη, καθώς οι αρχές αναζητούν άλλους εγκλωβισμένους στα σπίτια τους.

Το λασπωμένο νερό κύλησε γρήγορα σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο και κατέστρεψε σπίτια, όπως δείχνει ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το κρατικό πρακτορείο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της Ρουάντα.

«Η κύρια προτεραιότητά μας τώρα είναι να φτάσουμε σε κάθε σπίτι που έχει υποστεί ζημιές για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διασώσουμε οποιοδήποτε άτομο μπορεί να έχει παγιδευτεί», δήλωσε ο Φρανσουά Χαμπιτεγκέκο, κυβερνήτης της δυτικής επαρχίας της Ρουάντα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 95 από τους 55 που ήταν η προηγούμενη ενημέρωση.

Μερικοί άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είπε, αλλά δεν είπε πόσοι.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στην επαρχία του ήταν το Rutsiro, με 26 νεκρούς, ο Nyabihu με 19 και 18 στο Rubavu και το Ngororero η καθεμία, πρόσθεσε.

Ο Χαμπιτεγκέκο είπε ότι η βροχή ξεκίνησε περίπου στις 6 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη και ο ποταμός Σεμπέγια υπερχείλισε στις όχθες του.

«Το χώμα ήταν ήδη μουσκεμένο από τις προηγούμενες μέρες βροχής, που προκάλεσαν κατολισθήσεις που έκλεισαν τους δρόμους», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα