ΑΘΗΝΑ
23:58
|
05.05.2024
Ο άτυχος 30χρονος Αφροαμερικανός έζησε μία ζωή στους δρόμους, γεμάτος στερήσεις. Το τέλος του ήταν το ίδιο βίαιο με την σύντομη, δύσκολη ζωή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα φονική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης με δράστη έναν 24χρονο πρώην πεζοναύτη και θύμα έναν 30χρονο Αφροαμερικανό άστεγου επαίτη με ψυχική διαταραχή στο μετρό της Νέας Υόρκης προκαλεί αποτροπιασμό για την καθημερινή έκρηξη της βίας στις ΗΠΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 30χρονου Τζόρνταν Νίλι

Ο 30χρονος διαμαρτυρόταν επειδή είχε βαρεθεί να πεινάει και να μην έχει απολύτως τίποτε. «Δεν με νοιάζει και ένα πεθάνω! Δεν με νοιάζει αν πάω φυλακή! Δεν έχω καν τρόφιμα… Έχω τελειώσει!» ακούστηκε να λέει πριν του επιτεθεί ο πρώην πεζοναύτης.

Ο θάνατος του 30χρονου Τζόρνταν Νίλι επήλθε μετά από τρίλεπτο κεφαλοκλείδωμα που του έκανε ο 24χρονος πρώην πεζοναύτης, παρουσία δεκάδων άλλων επιβατών. Αφορμή έδωσε η ψυχολογική πίεση που ένιωσε να του ασκεί ο 30χρονος επαίτης ζητώντας απεγνωσμένα νερό και φαγητό.

Επιβάτες που χρησιμοποιούν συχνά το συγκεκριμένο σταθμό όπου έγινε το συμβάν δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως ο 30χρονος συχνά ζητούσε με επιμονή από τους διερχόμενους νερό και τρόφιμα δείχνοντας απελπισμένος από την ανέχεια και από ψυχικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν συνιστούσαν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Συχνά προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην μιμούμενος χορευτικές φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με δηλώσεις της θείας του Νίλι, η μητέρα του είχε δολοφονηθεί το 2007 από τον φίλο της. Το 2012 ένας νεαρός από το Νιου Τζέρσεϊ καταδικάστηκε σε 30ετή ποινή κάθειρξη για το θάνατο της Κρίστι Νίλι στο σπίτι της και την μεταφορά της σορού της σε βαλίτσα και από εκεί σε σκουπιδότοπο του Μπρονξ.

Σε ό,τι αφορά τον 24χρονο δράστη του σημερινού φονικού στο μετρό της Νέας Υόρκης, αυτός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ονομάζεται Μπριν Γκίνγκρας και είναι από το Κουίνς. Ανακρίθηκε για λίγη ώρα από αστυνομικούς στον χώρο του φονικού και μετά αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε καθαρό ποινικό μητρώο, σε αντίθεση με το θύμα του που είχε συλληφθεί δεκάδες φορές για μικροεγκλήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα