ΑΘΗΝΑ
23:26
|
21.05.2024
Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες ο θλιβερός απολογισμός. Δράστες της επίθεσης σε εποίκους οι δύο νεκροί υποστηρίζει το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, κατά τη διάρκεια επιδρομής στη βόρεια πόλη Ναμπλούς, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Τα πρόσωπα των δύο από τους μάρτυρες έχουν παραμορφωθεί εντελώς εξαιτίας της σφοδρής πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά την επίθεση, καθιστώντας δύσκολη την ταυτοποίησή τους», ανέφεραν οι παλαιστινιακές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών υποστήριξαν σε δήλωσή τους ότι δύο από τους άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς στις 7 Απριλίου βόρεια της Ιεριχούς, κατά την διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους δύο αδερφές έποικοι και η μητέρα τους που πέθανε αργότερα από τα τραύματά της.

Στην Παλιά Πόλη της Ναμπλούς, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τουλάχιστον 150 άνθρωποι υπέστησαν εισπνοή δακρυγόνων, συμπεριλαμβανομένων μαθητών, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής.

Οι πολιτικές παρατάξεις στη Ναμπλούς ανακοίνωσαν γενική απεργία στην πόλη σήμερα Πέμπτη ως απάντηση στην επίθεση.

Τουλάχιστον 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και τους εποίκους μέχρι στιγμής το 2023, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά.

Ο αριθμός περιλαμβάνει τον 44χρονο Παλαιστίνιο  Χαντέρ Αντνάν, ο οποίος πέθανε την Τρίτη ενώ βρισκόταν στην 87η ημέρα απεργίας πείνας ενάντια στην επανειλημμένη αυθαίρετη κράτησή του.

Ο θάνατος του Αντνάν, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Μαρτίου και περίμενε να δικαστεί από στρατοδικείο, προκάλεσε εκτεταμένη οργή και διαμαρτυρίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και οδήγησε σε επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ από ένοπλες αντιστασιακές ομάδες στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Το βράδυ της Τρίτης, ένας 58χρονος Παλαιστίνιος, ο Χασέλ Μουμπάρακ, σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα