ΑΘΗΝΑ
06:05
|
06.05.2024
Το πρωί ναύτης και το βράδυ ντραγκ κουίν για χάρη της στρατολόγησης νέων στρατιωτών με την έγκριση του Πενταγώνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη και ναύτη του πολεμικού ναυτικού ντυμένο σαν «drag queen» χρησιμοποίησε το Πεντάγωνο σε μία «εναλλακτική» προσπάθεια προσέλκυσης και στρατολόγησης νέων στο στρατό.

Αυτό το ρόλο κλήθηκε να παίξει για ένα εξάμηνο, αμισθί, ο Τζόσουα Κίλεϊ του πολεμικού ναυτικού που εμφανιζόταν στο Instagram σαν κοκκινομαλλούσα ντραγκ κουίν, με το όνομα «Harpy Daniels», προσπαθώντας να στρατολογήσει νέους στον αμερικανικό στρατό που γνωρίζει ρεκόρ μείωσης στη στρατολόγηση.

Στο λογαριασμό του ναύτη Τζόσουα Κίλεϊ στο Instagram, αναφερόταν πως το πολεμικό ναυτικό του είχε αναθέσει να είναι «ο πρώτος ψηφιακός πρέσβης του πολεμικού ναυτικού». Συστηνόταν έτσι σαν «USN/Drag Queen / Non-Binary Sailor & Queen».

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου κληθείς να σχολιάσει το «πείραμα» της προσέλκυσης ψηφοφόρων μέσω drag queen, δήλωσε:

«Το ναυτικό δεν αποζημίωσε τον Κίλεϊ ή άλλους για να γίνουν ψηφιακοί πρεσβευτές του Ναυτικού. Τώρα αξιολογούμε το πρόγραμμα και πώς μπορεί να υπάρξει στο μέλλον».

Το εγχείρημα προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις τόσο στους κόλπους του αμερικανικού στρατού όσο και του κογκρέσου.

Ο πρώην ελεύθερος σκοπευτής των επίλεκτων πεζοναυτών SEAL Ρόμπερτ Ο’ Νιλ που συμμετείχε στην εξαμελή ομάδα κομάντος που εκτέλεσε τον πρώην αρχηγό της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε αηδιασμένος δηλώνοντας: «Η Κίνα θα μας καταστρέψει. Και αυτό το χρεώνεσαι εσύ, Ναυτικό! Δεν πιστεύω πως πολέμησα για αυτές τις μαλ..κίες!»

Από την άλλη,οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν την κυβέρνηση Μπάιντεν πως επιδίδεται σε κοινωνικά πειράματα τύπου «woke» και προωθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισμα για τον περιορισμό των ανθρώπων που έχουν μπει σε διαδικασία αλλαγής φύλου στο στράτευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα