ΑΘΗΝΑ
03:38
|
12.05.2024
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ «Οι αποφάσεις για τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνονται από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο απλώς τις εφαρμόζει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρισκόταν στη Χάγη, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε την καθημερινή του ενημέρωση τύπου στη Μόσχα και το Reuters και το Tass έχουν κάποιες βασικές γραμμές. Ο Πεσκόφ τόνισε, ότι η αντίδραση του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο περιστατικό με το drone στο Κρεμλίνο ήταν «ήρεμη». Το Tass αναφέρει ότι ο Πεσκόφ είπε: «Ξέρετε ότι ο πρόεδρος διατηρεί πάντα ψυχραιμία, σαφήνεια στις εκτιμήσεις και τις εντολές που δίνει σε δύσκολες, ακραίες καταστάσεις. Τίποτα νέο δεν έχει συμβεί σε αυτό το θέμα. Το συνηθισμένο, εργασιακό περιβάλλον. Όλοι δουλεύουν, όλοι είναι στη θέση τους».

Πρόσθεσε, ότι είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή και όχι απάντηση σε αυτό που φαινόταν να είναι η επίθεση με drone, λέγοντας ότι «Σύμφωνα με το σχέδιο, ο πρόεδρος έχει επιχειρησιακή συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αύριο, την Παρασκευή. Ήταν προγραμματισμένο, θα πραγματοποιηθεί. Φυσικά, μπορούμε να υποθέσουμε με μεγάλη σιγουριά ότι αυτό το θέμα θα θιγεί».

Ο Πεσκόφ δεν έκανε κανένα σχόλιο, όταν ρωτήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, εάν η Ρωσία θεωρεί πλέον τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι νόμιμο στρατιωτικό στόχο.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, ότι η Ρωσία γνωρίζει ότι «οι αποφάσεις για τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνονται από την Ουάσιγκτον» και ότι το Κίεβο «απλώς εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις». Είπε ότι «η Ουάσιγκτον βρίσκεται σίγουρα πίσω από αυτή την επίθεση, το γνωρίζουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα