ΑΘΗΝΑ
02:15
|
22.05.2024
Greek souvlaki, Greek moussaka, Greek simvaseis!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταξίδι στο… άγνωστο έχει ξεκινήσει για το τουριστικό προϊόν στη χώρα μας, εξαιτίας των άθλιων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές περιπτώσεις, ενώ η κλαδική σύμβαση για τις βιομηχανίες/βιοτεχνίες ζαχαρωδών, αφήνει πικρή επίγευση.

Η προεκλογική περίοδος σε συνδυασμό με τις δεκάδες κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας σε ξενοδοχεία της Ρόδου και του Ηράκλειου Κρήτης.

Οι δύο αυτοί παράγοντες οδήγησαν στην απόφαση του υπουργείου και όχι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή το γεύμα τους, περιλάμβανε επανειλημμένα μόνο ψωμί, τυρί και ελιές!

Σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, που επέβαλλε στις καμαριέρες να καθαρίζουν τα πλακάκια από τις άδειες πισίνες. 

Ακόμα, υπήρξε καταγγελία  για καταλύματα εργαζομένων , τα οποία δεν διέθεταν  νερό. 

Φυσικά δεν έλειψαν καταγγελίες για εντατικοποίηση της εργασίας με 12άωρα χωρίς ρεπό, ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την άρνηση εργαζομένων να συμμετάσχουν στην εργασιακή τουριστική περιπέτεια.

«Κερασάκι στην τούρτα» των προβλημάτων με τις κλαδικές συμβάσεις, η νέα σύμβαση των εργαζομένων  στις  Βιομηχανίες και τις Βιοτεχνίες Ζαχαρωδών Ελλάδος.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η σύμβαση αφορά μόλις τρεις επιχειρήσεις του κλάδου με έως 1000 εργαζόμενους συνολικά, καθώς οι υπόλοιπες -μεταξύ των οποίων και δύο μεγάλες – έχουν… γλυκαθεί από τις συνθήκες που επικρατούν στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας.

Αν όντως τα παραπάνω είναι ακριβή, τότε οι «καλές εργασιακές πρακτικές» που επικαλούνται κατά καιρούς οι αρμόδιοι, δεν εντοπίζονται γεωγραφικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο… 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα