ΑΘΗΝΑ
00:25
|
20.04.2024
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εκκενώθηκαν μερικώς 18 κοινότητες στην περιοχή της Ζαπορίζια, την ώρα που το Κίεβο λέει πως προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εκκενώθηκαν μερικώς 18 κοινότητες στην περιοχή της Ζαπορίζια, την ώρα που το Κίεβο λέει πως προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση. 

«Τις τελευταίες ημέρες, ο εχθρός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς των κοινοτήτων που βρίσκονται σε άμεση εγγύτητα με τη γραμμή επαφής» ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ο περιφερειακός αξιωματούχος Εβγκένι Μπαλίτσκι.

«Γι΄αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε να απομακρυνθούν κατ’ αρχήν τα παιδιά με τους γονείς τους, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι ασθενείς στα νοσοκομεία, από τα πυρά του εχθρού και να μεταφερθούν στο εσωτερικό της περιοχής», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας πως η απομακρύνσεις αυτές θα είναι «προσωρινές».

Ανάμεσα στις 18 αυτές κοινότητες είναι η Ενερχοντάρ, η πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τον Μάιο του 2022 και έχει τεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο πυρών, προκαλώντας φόβους για καταστροφή.

«Η κατάσταση στη Βασιλιέφκα είναι τεταμένη. Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους», έγραψε ο Μπαλίτσκι στο κανάλι του στο Telegram. Μοιράστηκε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια και κατεστραμμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης.

Τα τελευταία νέα έρχονται αφότου οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Τοκμάκ την Τρίτη. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τα HIMARS και άλλα όπλα δυτικής κατασκευής για να στοχεύσει αμάχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα