ΑΘΗΝΑ
04:47
|
26.04.2024
Τα μέλη του σιδηροδρομικού συνδικάτου RMT της Μεγάλης Βρετανίας ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη του σιδηροδρομικού συνδικάτου RMT της Μεγάλης Βρετανίας ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη που εργάζονται σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων «επιβεβαίωσε μαζικά την εντολή για περαιτέρω απεργία», ανέφερε το συνδικάτο την Πέμπτη, με το 90% των ψήφων υπέρ της διεξαγωγής περισσότερων απεργιών τους επόμενους έξι μήνες.

Ο ηγέτης του συνδικάτου, Μικ Λιντς, περιέγραψε το αποτέλεσμα ως «ντε φάκτο δημοψήφισμα» για τη διαμάχη με μέση συμμετοχή σχεδόν 70% σε κάθε εταιρεία.

«Είναι σαφές από αυτά τα αποτελέσματα ότι τα μέλη δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν μια προσφορά αμοιβής που βασίζεται σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας και μεγάλες επιθέσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις τους», είπε ο Λίντς.

«Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εργοδότες ότι η τεράστια οργή μεταξύ των εργαζομένων των σιδηροδρόμων είναι πολύ πραγματική και πρέπει να αναγνωρίσουν αυτό το γεγονός, να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να κάνουν βελτιωμένες προτάσεις. Πρέπει να βρεθούν γύρω από το τραπέζι με την RMT και να διαπραγματευτούν καλή τη πίστη για μια καλύτερη συμφωνία για τους εργαζόμενους σιδηροδρόμων».

Τα συνδικάτα που εμπλέκονται στις συζητήσεις πρέπει να επαναψηφίζουν τα μέλη τους κάθε έξι μήνες για να συνεχίσουν νόμιμα τη εργατική δράση.

Η επόμενη 24ωρη απεργία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Μαΐου, ημέρα του τελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών τον περασμένο μήνα, ο Μικ Λίντς είπε ότι η Rail Delivery Group (RDG) είχε «πιεστεί» από την κυβέρνηση να απορρίψει την προσφορά του 9% που εξέταζε το συνδικάτο εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθιστώντας τη συμφωνία αμοιβής του πρώτου έτους εξαρτημένη από την απόσυρση της εντολής του για απεργιακή δράση.

«Η RDG λέει τώρα ότι θα εφαρμόσει την καταβολή του πρώτου έτους του 5% μόνο εάν το συνδικάτο τερμάτιζε τις απεργιακές κινητοποιήσεις– που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα περαιτέρω απεργία», είπε ο Λιντς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Μεταφορών, Μαρκ Χάρπερ, επέκρινε τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων για την απεργία της 13ης Μαΐου.

Ο Χάρπερ είπε ότι οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων θα πρέπει να εργαστούν «σε αλληλεγγύη» με το προσωπικό των ουκρανών σιδηροδρόμων που έχουν σκοτωθεί, αντί να «στοχοποιούν κυνικά» τη Eurovision, την οποία κέρδισε η Ουκρανία πέρυσι.

Το σωματείο μηχανοδηγών Aslef σχεδιάζει επίσης απεργία, στις 12 Μαΐου. Πρόσφατα απέρριψε μια προσφορά αμοιβής 4% ετησίως για δύο χρόνια, χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως αξιόπιστη δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι στο 10%.

Περαιτέρω απεργίες των οδηγών θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου, την ημέρα του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, όταν πολλοί οπαδοί θα ταξιδέψουν από τη βορειοδυτική Αγγλία στο Λονδίνο για να δουν δύο ομάδες του Μάντσεστερ να παίζουν στο Γουέμπλεϊ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα