ΑΘΗΝΑ
14:18
|
27.04.2024
Ο γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου καταδικάστηκε στο Λονδίνο σε 10,6 χρόνια γιατί προσπάθησε να ξεγελάσει 21χρονο ώστε να μεταμοσχεύσει το νεφρό στην 25χρονη κόρη του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κάθειρξη εννέα ετών και οκτώ μηνών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου ο 60χρονος Νιγηριανός γερουσιαστής Ίκε Εκουερεμάντου και την 56χρονη σύζυγό του Μπιατρίς σε τέσσερα χρόνια και έξι μήνες και τον 50χρονο γιατρό που τους βοήθησε, Δρ Ομπίνα Ομπέτα, σε 10 χρόνια, επειδή επιχείρησαν να μεταμοσχεύσουν το νεφρό ενός νεαρού Νιγηριανού, εν αγνοία του τελευταίου, στην 25χρονη νεφροπαθή κόρη του ζεύγους.

Οι τρεις τους κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία ότι οργάνωσαν τη μεταφορά του 21χρονου υποψήφιου θύματος στο Λονδίνο με το πρόσχημα πως θα του έβρισκαν δουλειά στη Βρετανία. Ωστόσο, στη συνέχεια τον μετέφεραν στο ιδιωτικό νοσοκομείο Royal Free Hospital του Λονδίνου προσφέροντάς του στη συνέχεια έως και 7.000 λίρες για να τον δελεάσουν. Μόνο όταν συνάντησε γιατρούς στο νοσοκομείο, συνειδητοποίησε τι συνέβαινε…

Και οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με την ποινή των ισοβίων. Κρίθηκαν ένοχοι με βάση τη βρετανική νομοθεσία περί σύγχρονης δουλείας, ο οποίος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε υπόθεση παράνομης μεταμόσχευσης.

«Όλοι σας παίξατε κάποιο ρόλο σε αυτό το αξιοκατάκριτο εμπόριο», είπε ο δικαστής Τζέρεμι Τζόνσον ανακοινώνοντας την απόφασή του, την οποία οι κατηγορούμενοι άκουσαν ανέκφραστοι. «Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι μια μορφή δουλείας. Οι άνθρωποι και τα όργανά τους αντιμετωπίζονται σαν υλικά που μπορούν να πουληθούν και να αγοραστούν», σχολίασε.

Η κόρη του ζεύγους, η 25χρονη Σόνια, αθωώθηκε. Ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα και χαιρέτισε από μακριά τους γονείς της ενώ οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από την αίθουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα