ΑΘΗΝΑ
19:47
|
28.04.2024
Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμανε επιτέλους λήξη της πανδημίας για τους κορονοϊούς covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία χρόνια μετά την ενεργοποίηση του παγκόσμιου συναγερμού για την πανδημία covid-19ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να κηρύξει και επίσημα το τέλος της εποχής των κορονοϊών.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει προκαλέσει «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού, μετά την κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε πως «έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε», παραμένοντας εντούτοις σε εγρήγορση επισημαίνοντας:

«Το απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID-19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID-19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα