ΑΘΗΝΑ
19:01
|
03.03.2024
Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμανε επιτέλους λήξη της πανδημίας για τους κορονοϊούς covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία χρόνια μετά την ενεργοποίηση του παγκόσμιου συναγερμού για την πανδημία covid-19ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να κηρύξει και επίσημα το τέλος της εποχής των κορονοϊών.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει προκαλέσει «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού, μετά την κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε πως «έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε», παραμένοντας εντούτοις σε εγρήγορση επισημαίνοντας:

«Το απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID-19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID-19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο οι παχύσαρκοι στον πλανήτη

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Διαπιστώθηκαν παραβιάσεις πρωτοκόλλου σε εργαστήρια της Neuralink

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα