ΑΘΗΝΑ
13:48
|
26.06.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης, ότι με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει μεγάλες διαφορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να τσακώνονται για το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προεκλογική περιοδεία του στα Λεχαινά. Δήλωση, η οποία αποτέλεσε έμμεση αναφορά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Αλλαγή. Μία κόντρα που η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να αξιοποιήσει στις εκλογές για να διασπάσει την «αντιδεξιά» ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί επί του προγράμματος «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» , σχολιάζοντας ότι κανείς «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα». Και αυτό καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν εκ των πραγμάτων τους βασικούς πιθανούς συνομιλητές για τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση», αλλά και η αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ, αξιοποιούνται από το Μαξίμου ως απόδειξη του αφηγήματος ότι μόνο η ΝΔ έχει μία συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει τη σταθερότητα. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι απέναντι από τη ΝΔ υπάρχει ένας «αχταρμάς».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει μεγάλες διαφορές «με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» διαχωρίζοντας το Κίνημα από την ηγεσία του. Ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει προσωπική εμμονή μαζί του. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποψινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα, γενέτειρα των Παπανδρέου και πάλαι πότε κάστρο του ΠΑΣΟΚ, όπου το 2019 ήταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός περιοδεύει εν τω μεταξύ σήμερα σε Λεχαινά και Αμαλιάδα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο Ήλειας και το εργοτάξιο του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος στα Χανάκια. Αύριο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Εύβοια, η οποία επλήγη βαριά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και την Κυριακή θα μιλήσει σε εκδήλωση για την οικονομία στην Ελευσίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Ζυμώσεις… στο ΠΑΣΟΚ: «Χάρη, πάμε;»-Ο Χριστοδουλάκης στηρίζει την υποψηφιότητα Δούκα

Κασσελάκης: «Κύριε, Μητσοτάκη πάμε» για έλεγχο των οικονομικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα