ΑΘΗΝΑ
02:36
|
27.04.2024
Το επίπεδο της δόνησης ήταν τόσο μεγάλο που ήταν «αδύνατο να παραμένει κάποιος όρθιος ή να κινείται χωρίς να σέρνεται».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την επαρχία Ισικάγουα το απόγευμα της Παρασκευής, σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας άλλους. Ωστόσο, δεν σημειώθηκε τσουνάμι, αλλά η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε, ότι δημιουργήθηκαν αλλαγές στη στάθμης της θάλασσας περίπου 10 εκατοστών. 

Η τοπική αστυνομία στην πόλη Σούζου, στην επαρχία Ισικάγουα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ανέφερε τραυματισμούς και κατάρρευση πολλών κτιρίων. Ένας άνδρας που έπεσε από μια σκάλα επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε, ενώ η πυροσβεστική στη Σούζου δήλωσε, ότι τρία σπίτια κατέρρευσαν και δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε δύο από αυτά.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:42 στο βόρειο άκρο της χερσονήσου της επαρχίας Ισικάγουα στην ακτή της Θάλασσας της Ιαπωνίας, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 12 χιλιομέτρων. Το επίπεδο της δόνησης μπορεί να καταστήσει «αδύνατο να παραμένει κάποιος όρθιος ή να κινείται χωρίς να σέρνεται», τόνισε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο είπε, ότι η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να ανταποκριθεί στον σεισμό.  «Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την έκταση της ζημιάς και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να εφαρμόσουμε μέτρα έκτακτης ανάγκης για τις καταστροφές».

Επίσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε υπηρεσίες παροχής ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού. Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες εκκένωσης, που ανακοινώνουν οι τοπικές αρχές, καθώς και στις πληροφορίες στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.

Η Tokyo Electric Power Company Holdings δεν ανέφερε ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Kashiwazaki-Kariwa στην επαρχία Νιγκάτα, ενώ η Hokuriku Electric Power δεν ανέφερε προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό Shika στην επαρχία Ισικάγουα. Η μετεωρολογική υπηρεσία ωστόσο, προειδοποίησε για την πιθανότητα να σημειωθούν σεισμοί της τάξης των 6 βαθμών και την επόμενη εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα