ΑΘΗΝΑ
13:56
|
20.04.2024
«Πόση ακόμη προχειρότητα και ανευθυνότητα να περιμένουμε για θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών και της πολιτικής αεροπορίας;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων ,καταγγέλλει με νεότερη ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών στο φόντο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς.

«Επαναλαμβάνουμε, 250 εργαζόμενοι σε 11 αεροδρόμια στην Πορτογαλία που δεν είναι νησιωτική χώρα και 685 σε 8 αεροδρόμια στην Ιρλανδία ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΎΤΕ 100 ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΝΟ 172 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Πόση ακόμη προχειρότητα και ανευθυνότητα να περιμένουμε για θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών και της πολιτικής αεροπορίας…» αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου απαιτώντας την άμεση στελέχωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Αερολιμενικοί: Ανακοίνωση «κόλαφος» για την ασφάλεια επιβατών και  εργαζόμενων στα αεροδρόμια - Fpress.gr

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών αναφερόμενος στον νόμο 5039/23 για την στήριξη των Συγγενών και Θυμάτων των Τεμπών επισημαίνει πως προβλέφθηκαν 25 προεκλογικές μετατάξεις ΆΣΧΕΤΩΝ στο άρθρο 72 που ήρθαν να προστεθούν σε άλλο παλαιότερο άρθρο 51 του Ν. 4757/20 του Υπουργού Καραμανλή, που «επίσης προέβλεπε πραγματοποίηση άλλων 25 μετατάξεων ΆΣΧΕΤΩΝ με την Ασφάλεια των Πτήσεων στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, παίζοντας με την Ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών και της Πολιτικής Αεροπορίας».

Υπενθυμίζουν το παρ’ ολίγον δυστύχημα

Με την ίδια ανακοίνωση προειδοποιούν πως πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πως «από τύχη δεν έχει συμβεί το μοιραίο». Αναφέρουν συμβάν που σημειώθηκε στις 10 Απριλίου στον αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης. Εκεί, στη διάρκεια μιας καταιγίδας, είχε δοθεί ρητή εντολή από την Κρατική Αεροπορική Αρχή του αερολιμένα να μην πραγματοποιηθεί κανένας ανεφοδιασμός αεροσκάφους με καύσιμα, εξαιτίας της απαξίωσης των Αεροπορικών Αρχών των αερολιμένων με τον νόμο Καραμανλή. Ωστόσο, ο ανεφοδιασμός ξεκίνησε, με αποτέλεσμα, κεραυνός που έπεσε δίπλα στο χώρο ανεφοδιασμού να προκαλέσει σπινθήρα στο στόμιο της μάνικας ανεφοδιασμού.

Και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών καταλήγει:

«Αν είχε προλάβει να τοποθετηθεί στην είσοδο της δεξαμενής του αεροσκάφους, θα είχαμε σωρό από νεκρούς… Ούτε προανάκριση για το συμβάν έγινε, ούτε επιβλήθηκε πρόστιμο, λόγω της νομοθεσίας Καραμανλή και των προαναφερόμενων απαγορεύσεων των Διοικητών ΑΠΑ και ΥΠΑ. Αλήθεια, αν είχε συμβεί το μοιραίο, τι θα μας έλεγε ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών μετά των Διοικητών του, της ΑΠΑ και της ΥΠΑ;»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα