ΑΘΗΝΑ
00:12
|
04.05.2024
Συλλήψεις η απάντηση των βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας στις αντιδράσεις για τη στέψη και την απαίτηση δημοψηφίσματος για το μέλλον της μοναρχίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εκφοβιστική σύλληψη του επικεφαλής του κορυφαίου ρεπουμπλικανικού κινήματος της Βρετανίας και άλλων πέντε προσώπων που συμμετείχαν στη διοργάνωση της διαμαρτυρίας κατά της μοναρχίας προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το δόγμα περί «χαμηλής ανοχής» σε όσους επιχειρήσουν «να υπονομεύσουν την ημέρα της στέψης» του Καρόλου του Γ΄.

Η Βρετανία έχει επιστρατεύσει 11.500 αστυνομικούς στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστυνομικής επιχείρησης που έχει καταγραφεί ποτέ, απέναντι σε έως και 2.000 διαδηλωτές που αναμένεται να συγκεντρωθούν κάτω από τη στήλη του Νέλσον μέχρι το μεσημέρι, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του σουηδικού, του ολλανδικού και του νορβηγικού δημοκρατικού κινήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

«Άλλος ένας Ουίνδσορ, άλλος ένας μη εκλεγμένος αρχηγός κράτους που κληρονόμησε εξουσία και προνόμια – και μια τεράστια περιουσία που χτίστηκε στην πλάτη της αυτοκρατορίας και της δουλείας – δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον λαό της Βρετανίας. Μια ξεπερασμένη, άσκοπη στέψη που θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια περίοδο κρίσης του κόστους ζωής δεν υπηρετεί τον λαό της Βρετανία» υπογραμμίζει η συλλογικότητα ενάντια στη μοναρχία Republic, συμπληρώνοντας πως η τελετή στέψης πραγματοποιείται εν μέσω πλήρους απαξίωσης του θεσμού της μοναρχίας από τον βρετανικό λαό, με το ποσοστό όσων υποστηρίζουν τον θεσμό να έχει σημειώσει αξιοσημείωτη κάθοδο. 

Η μοναρχία είναι αντίθετη με τις αξίες και τις αρχές της κοινωνίας μας

Η μοναρχία είναι μυστικοπαθής και καταχράται τα προνόμιά της και το δημόσιο χρήμα

Η μοναρχία κάνει κακό στη δημοκρατία μας.

Ήρθε η ώρα ο λαός να αποφασίσει τι είδους μέλλον θέλουμε.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ποιες αξίες θέλουμε να εκπροσωπούνται στην παγκόσμια σκηνή.

Ήρθε η ώρα για ένα δημοψήφισμα σχετικά με το μέλλον της μοναρχίας.

«Αριθμός ρεκόρ απλών ανθρώπων είναι εναντίον αυτής της αυτόματης διαδοχής. Τα τελευταία πέντε χρόνια η υποστήριξη προς τη μοναρχία έχει μειωθεί από το 75% στο 60%. Το ένα τέταρτο της χώρας επιθυμεί την κατάργηση της μοναρχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάτω των 35 ετών επιθυμούν την κατάργηση της μοναρχίας και η υποστήριξη της μοναρχίας στη Σκωτία έχει πέσει κάτω από το 50%. Σε ορισμένες δημοσκοπήσεις η υποστήριξη έχει πέσει στο 55%, ενώ το 35% είναι κατά» επισημαίνει η Republic καλώντας σε συλλογή υπογραφών για την διοργάνωση δημοψηφίσματος σχετικά με το μέλλον της μοναρχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα