ΑΘΗΝΑ
07:10
|
18.05.2024
Το επίσημο όχημα του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Σουδάν χτυπήθηκε από πυρά το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επίσημο όχημα του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Σουδάν χτυπήθηκε από πυρά το Σάββατο, καθώς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ του στρατού και μιας παραστρατιωτικής ομάδας στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και τα περίχωρά της, αναφέρει το Anadolu.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα και η πηγή των πυροβολισμών που έπληξαν το όχημα του Ισμαήλ Κομπάνογλου δεν είναι ξεκάθαρη, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Οι μάχες μεταξύ δύο αντίπαλων στρατηγών – του αρχηγού του στρατού Αμπντέλ Φατάχ λ-Μπουρχάν και του διοικητή των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) Μοχάμεντ Χαμντάν «Χεμενττι» Νταγλάλο– ξέσπασαν στις 15 Απριλίου, αφήνοντας πάνω από 550 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μέχρι στιγμής.

Τους τελευταίους μήνες είχε υποδαυλιστεί μια διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την ενσωμάτωση των RSF στις ένοπλες δυνάμεις – βασικός όρος της μεταβατικής συμφωνίας του Σουδάν με τις πολιτικές ομάδες.

Το Σουδάν είναι χωρίς λειτουργική κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2021, όταν ο στρατός απέλυσε τη μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπνταλά Χάμντοκ και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια κίνηση που αποδοκιμάστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις ως «πραξικόπημα».

Η μεταβατική περίοδος, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 μετά την ανατροπή του προέδρου Ομάρ αλ-Μπασίρ, είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί με εκλογές στις αρχές του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα