ΑΘΗΝΑ
18:20
|
22.05.2024
Πολλοί Ταϊλανδοί παρατάχθηκαν την Κυριακή σε μεγάλες ουρές για να ψηφίσουν πρόωρα στις βουλευτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλοί Ταϊλανδοί παρατάχθηκαν την Κυριακή σε μεγάλες ουρές για να ψηφίσουν πρόωρα στις βουλευτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια Ταϊλανδοί είχαν εγγραφεί για πρόωρη ψηφοφορία από 52 εκατομμύρια δικαιούχους ψηφοφόρους ηλικίας 18 ετών και άνω, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή της χώρας.

«Θέλω να δω αλλαγή και βελτίωση στη διαχείριση», είπε ο 51χρονος Γκοσόλ Πουνγκτάκου, ένας από τους 800.000 κατοίκους της Μπανγκόκ που εγγράφηκαν για πρόωρη ψηφοφορία μόνο μίας ημέρας στην πρωτεύουσα.

Μια άλλη ψηφοφόρος, η 34χρονη Σιριπόρν Νάμφλετ, είπε ότι ψήφισε υπέρ της αλλαγής.

«Είναι σαν να έχω δει τι έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα να ελπίζω σε μια νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει και θα κυβερνήσει πιο αποτελεσματικά», είπε στο Reuters.

Οι εκλογές θα μπορούσαν να ανατρέψουν το status quo μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια μιας συντηρητικής φιλοστρατιωτικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία του πρώην αρχηγού του στρατού Πραγιούθ Τσαν-ότσα.

Ο 69χρονος Πραγιούθ, ο οποίος κατέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία με πραξικόπημα το 2014 και παρέμεινε πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του 2019 που οι επικριτές είπαν ότι ήταν στημένες για να ευνοήσουν τον ηγέτη της χούντας, μια κατηγορία που η κυβέρνηση αρνήθηκε, βρίσκεται πολύ πίσω από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Pheu Thai, μια λαϊκιστική ομάδα που κέρδισε πέντε γενικές εκλογές πριν από το 2019 και ανατράπηκε από τον Πραγιούθ στο πραξικόπημα, προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και ακολουθεί το προοδευτικό Κόμμα Move Forward.

Οι εκλογές είναι για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των 500 εδρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σούνακ: Πρόωρες εκλογές στην Βρετανία στις 4 Ιουλίου

Ο καιρός ήταν καλός, λέει ο προσωπάρχης του Ραϊσί

Πάτρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Τσαπαλέικα- Εκκενώθηκε σχολείο

Ελεύθερος ο εργολάβος που έβαλε την πόρτα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα