ΑΘΗΝΑ
15:15
|
03.06.2024
Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, το άοπλο πολωνικό αεροσκάφος παρακολουθούσε τη μεταναστευτική κατάσταση στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 παρενόχλησε, στον ουρανό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ένα αεροσκάφος των πολωνικών συνοριακών αρχών που περιπολούσε για έλεγχο της μετανάστευσης στην περιοχή, ανέφερε σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επικαλούμενη στοιχεία των ρουμανικών αρχών, που ήταν αυτές που οργάνωσαν την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε το πολωνικό αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο, το οποίο ανήκει σε Πολωνούς συνοριοφύλακες που εκτελούσαν προγραμματισμένες περιπολίες μαζί με ρουμανικές δυνάμεις, έπεσε θύμα « επανειλημμένων επικίνδυνων ελιγμών » από έναν « ανεύθυνο » Ρώσο πιλότο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας. Η Ρουμανία καταδίκασε την « εντελώς απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά » της Μόσχας.

Στην εξέλιξη του συμβάντος, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, το πολωνικό αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί στη Ρουμανία μετά από «αρχική απώλεια ύψους» και στη συνέχεια «σοβαρές δυσκολίες ελέγχου» λόγω των αναταράξεων που προκάλεσε το ρωσικό μαχητικό. Το περιστατικό αποτελεί «μια ακόμη απόδειξη της προκλητικής προσέγγισης της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, το άοπλο πολωνικό αεροσκάφος παρακολουθούσε τη μεταναστευτική κατάσταση και βρισκόταν περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του ρουμανικού εναέριου χώρου στον διεθνή εναέριο χώρο. Η παραμονή του στη Ρουμανία από τις 19 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου είναι σύμφωνη με το πλαίσιο της λειτουργίας της υπηρεσίας ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Ισπανία και η Σουηδία, γράφει η Le Figaro.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης για την υποψηφιότητα της Ελλάδας

Μας πάνε σε πολύ μεγάλο πόλεμο μετά τις εκλογές. Μπλέκουν και την Ελλάδα

Μέχρι τις Φιλιππίνες έφτασε ο Ζελένσκι

Ο Λαβρόφ έφτασε για επίσκεψη στη Γουινέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα