ΑΘΗΝΑ
18:48
|
19.05.2024
Ο ύποπτος έδρασε με εντολή της Ουκρανίας, ανέφεραν πηγές ασφαλείας στο πρακτορείο TASS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος συγγραφέας και πολιτικός Ζαχάρ Πρίλεπιν, ο οποίος επέζησε από απόπειρα δολοφονίας, χθες Σάββατο, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με τραύματα στα πόδια, δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα Κυριακή η εκπρόσωπός του Γελιζαβέτα Κοντακόβα.

«Είναι σε πολύ καλή διάθεση, δεδομένης της επίθεση που δέχθηκε. Είναι Είναι καλά και μεταφέρει τις ευχαριστίες του στην οικογένειά του», ανέφερε.

Αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ανέφεραν στο TASS, πως ένας άνδρας με το όνομα Αλεξάντερ Περμιακόφ, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση, που εκτιμούν ότι οργανώθηκε από ομάδα σαμποτέρ, κατέθεσε ότι ενήργησε σύμφωνα με οδηγίες των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το πρωί του Σαββάτου, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο αυτοκίνητο του, κοντά στο χωριό Πιονέρσκι στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του και να τραυματιστεί ο συγγραφέας και ηγέτης του πολιτικού κόμματος «Για την Αλήθεια» που συγχωνεύτηκε στο κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» τον Φεβρουάριο του 2021.

«Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ τροφοδότησαν έναν ακόμα διεθνή τρομοκρατικό πυρήνα – το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την επίθεση.

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Πρίλεπιν αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της συστηματικής προσπάθειας για την εξάλειψη ιδεολογικών αντιπάλων, η οποία καλλιεργείται ενεργά στην Ουκρανία από το 2014 μέσω των προσπαθειών της Ουάσιγκτον», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU) ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την εμπλοκή της στην ανατίναξη του αυτοκινήτου. «Επίσημα, δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να αρνηθούμε την ανάμειξη της SSU σε οποιαδήποτε έκρηξη στη Ρωσία εναντίον των κατακτητών και των φίλων τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα