ΑΘΗΝΑ
02:46
|
05.05.2024
Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επίθεση εποίκων το Σάββατο μετά από διαδήλωση κατά των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επίθεση εποίκων το Σάββατο μετά από διαδήλωση κατά των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τοπικό ακτιβιστή, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Οι Παλαιστίνιοι οργάνωσαν συγκέντρωση στο Msafer Yatta, νότια της πόλης της Χεβρώνας, για να δείξουν αλληλεγγύη στους ντόπιους κατοίκους ενάντια στις επιθέσεις εποίκων, δήλωσε στο Anadolu ο Φουάντ αλ-Αμούρ, συντονιστής της αποκαλούμενης Επιτροπής Προστασίας και Ανθεκτικότητας στη νότια Δυτική Όχθη.

Είπε ότι έποικοι και δυνάμεις του στρατού επιτέθηκαν σε ντόπιους κατοίκους της περιοχής μετά τη συγκέντρωση, τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους που διακομίστηκαν επιτόπου.

Σύμφωνα με το al-Amour, οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κατά του εποικισμού.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν επίσης.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό για την αναφορά.

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί έποικοι ξερίζωσαν 258 ελαιόδεντρα κοντά στην πόλη Kafr al-Deek στη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), 314 επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων καταγράφηκαν κατά Παλαιστινίων από την αρχή του έτους σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 225 επιθέσεων που προκάλεσαν ζημιές σε παλαιστινιακές περιουσίες και 89 επιθέσεις που προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα