ΑΘΗΝΑ
10:26
|
19.04.2024
Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η δημοσιογράφος του Al Jazeera δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην Τζενίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι της εκλιπούσας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, που δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, πριν έναν χρόνο, στις 11 Μαΐου του 2022, τίμησαν σήμερα Κυριακή τη μνήμη της σε επιμνημόσυνη λειτουργία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ .

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ελληνοκαθολική Εκκλησία Εκκλησία al-Liqaa Melkite στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να τιμήσουν την επέτειο ενός έτους από την δολοφονία της δημοσιογράφου, σε μια τελετή που οργανώθηκε από την οικογένειά της και τους φίλους της.

«Η σφαίρα που τη σκότωσε μας άφησε όλους με πόνο και άλλαξε όλη μας τη ζωή», είπε η Λίνα Αμπού Ακλέχ, ανιψιά της Σιρίν, μιλώντας στο Al Jazeera στην εκκλησία. «Ένα χρόνο μετά, η οικογένειά μας εξακολουθεί να αγωνίζεται για δικαιοσύνη. Ένα χρόνο μετά, εξακολουθούμε να πονάμε για αυτήν την ανυπέρβλητη απώλεια», πρόσθεσε.

Η Σιρίν, ήταν μια 51χρονη παλαιστινιοαμερικανίδα τηλεοπτική ανταποκρίτρια για το Al Jazeera Arabic και γνωστό όνομα στη δημοσιογραφία για περισσότερα από 25 χρόνια.

Στις 11 Μαΐου θα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πυροβολήθηκε από Ισραηλινό στρατιώτη ενώ έκανε ρεπορτάζ καλύπτοντας την κατοχή.

Σκοτώθηκε ενώ ήταν σαφές πως ήταν δημοσιογράφος, καθώς φορούσε το απαραίτητα σημαδεμένο γιλέκο τύπου και κράνος, ενώ κάλυπτε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η δολοφονία της προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα μεταξύ των Αράβων και των Παλαιστινίων.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος, ο θάνατός της παραμένει βαθιά πηγή σοκ και πόνου για πολλούς που ήταν κοντά της ή παρακολουθούσαν τη δουλειά της.

«Ήταν η φωνή των ευάλωτων, των μη προνομιούχων, η φωνή των Παλαιστινίων και του παλαιστινιακού αγώνα», επεσήμαναν μιλώντας στο Al Jazeera μέλη της οικογένειάς της και φίλοι, διαμαρτυρόμενοι για ακόμα μια φορά για την μη τιμωρία των ενόχων για τον θάνατό της.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα