ΑΘΗΝΑ
03:41
|
28.06.2026
Έξτρα έκπτωση 10% σε ΕΝΦΙΑ, αύξηση στο επίδομα παιδιού και μόνιμο Freedom Pass για νέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία μέτρα για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προσπαθώντας να κερδίσει πόντους, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα εξήγγειλε την περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών και τη μονιμοποίηση του Freedom Pass, μέσω του οποίου κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το τρίτο μέτρο αφορά στα επιδόματα τέκνων για τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, από τα 50 ευρώ, το επίδομα για ένα παιδί θα πάει στα 70 ευρώ, για δύο παιδιά η αύξηση θα είναι από τα 70 στα 120. Για τρία παιδιά το επίδομα θα είναι 170 ευρώ και για τέσσερα 220 ευρώ. Η αύξηση θα ισχύει από την Πρωτοχρονιά του 2024.

«Εξαρχής στο επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής ήταν και παραμένουν οι επενδύσεις, ξένες επενδύσεις, εγχώριες, μεγάλες επενδύσεις, μικρές επενδύσεις, διότι μόνο μέσα από τις επενδύσεις μειώνεται η ανεργία και μπορεί τελικά να βελτιωθεί και το επίπεδο των μισθών στη χώρα μας», ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες με θέμα την οικονομία, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Μπορούμε να επιτύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να αυξήσουμε το μέσο επίπεδο των μισθών κατά 25% περίπου, να πάει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ, ο κατώτατος να προσεγγίσει τα 950 ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεπεράσει τελικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της πρώτης τετραετίας.

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα απορρόφησης των ανέργων, από εργαζόμενο των Ναυπηγείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως πάντα του έκανε εντύπωση «πώς μπορεί να έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο και να στέλνουμε τα πλοία μας για βασικές επισκευές σε γειτονικές χώρες και επιχειρήσεις με τόση ιστορία και εργαζόμενους που αγαπούν τη δουλειά του να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε συνθήκες αβεβαιότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα