ΑΘΗΝΑ
07:57
|
27.04.2024
Δεν επιτρέπονται εργασίες με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου – «Ο αγώνας θα συνεχιστεί δυναμικά μέχρι το τέλος».
Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις 10 Μαΐου μεταφέρεται στις 27 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για παραβάσεις που συνδέονται με τον σχεδιασμό, το εργοτάξιο και την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. «Μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Δήμος και φυσικά, οι εργολάβοι του έργου δεν επιτρέπεται να προχωρήσουν σε εργασίες που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως π.χ. η κοπή των δέντρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Facebook η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

«Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτονόητο πριν από 1,5 χρόνο. Είναι ένα αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας γύρω από εξειδικευμένα τεχνικά και νομικά ζητήματα, αποτέλεσμα αποκάλυψης όσων σκανδαλωδώς έχουν συμβεί και συμβαίνουν γύρω από το συγκεκριμένο έργο. Είναι αποτέλεσμα ενός καθημερινού και πολύμορφου αγώνα ανθρώπων που βρίσκονται δυναμικά απέναντι σε στελέχη εταιριών και κυβερνητικούς φορείς, σε βίαιους αστυνομικούς, σε μπουλντόζες. Είναι αποτέλεσμα μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων μιας γειτονιάς, των θαμώνων, των αλληλέγγυων ανθρώπων της», προσθέτει.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Η Συνέλευση δεσμεύεται επίσης να συνεχίσει τον αγώνα της «δυναμικά μέχρι το τέλος» ενώ το παρατηρητήριο παραμένει ενεργό. «Στις συνελεύσεις μας σχεδιάζουμε τις δράσεις μας, είμαστε εδώ μέχρι να πάρουμε την πλατείας μας πίσω, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε την πλατεία που θέλουμε. Και φαίνεται στην πράξη ότι ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα