ΑΘΗΝΑ
10:10
|
06.05.2024
Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν πάνω από 5000 πυροσβέστες και 6.000 εθελοντές στη Σιβηρία. Τα εκατοντάδες μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα από την περασμένη βδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνιση μάχη με εκατοντάδες εστίες φωτιάς εξακολουθούν να δίνουν πάνω από μία βδομάδα, περίπου 6.000 εθελοντές και άλλοι 5.000 επαγγελματίες πυροσβέστες στη Σιβηρία προσπαθώντας να σβήσουν ένα πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε πάνω από 54.000 εκτάρια δασικής έκτασης κοντά στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ( που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ρωσίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας Σβερνλόφσκ).

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Δασικής Υπηρεσίας Ιβάν Σοβέτνικοφ εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος πως, μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες, είναι πιθανό να τεθούν υπό έλεγχο οι περισσότερες μεγάλες πυρκαγιές.

Στην παρακείμενη περιοχή Κούργκαν, οι φωτιές κατέστρεψαν ήδη πάνω από 400 σπίτια και αγροικίες και πάνω από 3900 άλλα κτίρια. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βαντίμ Σούμκοφ δήλωσε ότι κατά τις πυρκαγιές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλά άτομα, δίχως να είναι σε θέση να τους προσδιορίσει αριθμητικά.

Ο ίδιος σε αντίθεση με τον  Σοβέτνικοφ εμφανίστηκε απαισιόδοξος χαρακτηρίζοντας την εκεί κατάσταση «πολύ δύσκολη».

Στην περιοχή της Σιβηρίας, Ομσκ, οι τοπικές αρχές κήρυξαν την περιφέρεια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την συνώνυμη πόλη να έχει τυλιχθεί από νωρίς σήμερα γύρω από ένα παχύ στρώμα αιθάλης.

Εκτός ελέγχου μαίνονται στην περιοχή Τιουμέν τουλάχιστον 12 πύρινα μέτωπα και δασικές πυρκαγιές εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας.

Κάποιοι ειδικοί πάντως που επικαλείται το πρακτορείο ΑΡ θεωρούν πως υπήρξε μοιραία για τη σημερινή κατάσταση και η διάλυση του ομοσπονδιακού δικτύου αεροπορίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών το 2007, οι υποδομές του οποίου κατακερματίστηκαν και μοιράστηκαν στις περιφέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα