ΑΘΗΝΑ
06:14
|
20.04.2024
Η εισαγγελέας Μαρία Παπαγιανίδου έστειλε εγκύκλιο στους τοπικούς φορείς για άμεσα μέτρα κατά των αυθαιρεσιών σε βάρος του περιβάλλοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρία Παπαγιαννίδου κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, τους ΟΤΑ (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου  εγκύκλιο με την οποία ζητά από τις αρμόδιες αρχές την άμεση λήψη μέτρων για την επιτήρηση δασικών εκτάσεων όχι μόνον για την αποτροπή του κινδύνου πυρκαγιών κατά την νέα θερινή περίοδο αλλά και από τα τοπικά «αρπακτικά» επιχειρηματικά συμφέροντα του νησιού που προβαίνουν σε παράνομες υλοτομίες, εκχερσώσεις.

Επιζητεί επίσης την άμεση κατεδάφιση παράνομων, αυθαίρετων κτισμάτων και εγκαταστάσεις παντός είδους σε δάση, ή παραλίες και τη δήμευση σχετικών αντικειμένων.

Αξιώνει επίσης την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων για την χορήγηση ή αφαίρεση αδειών λειτουργίας καταστημάτων μεταξύ άλλων για λόγους ηχορύπανσης, προστασίας του περιβάλλοντος και τη διενέργεια ελέγχων με στόχο την άμεση κατεδάφιση «οιουδήποτε παρανόμου κτίσματος – κατασκευάσματος σε αιγιαλό, παραλία, όχθη και παρόχθια ζώνη κλπ, οιαδήποτε μεταβολή αυτών, με κατασκευή, τροποποίηση ή καταστροφή έργων ή του εδάφους ή του πυθμένα, με την λήψη χώματος, λίθων άμμου ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο, ερευνώμενου στην περίπτωση της κατ’ εξαίρεση παραχώρησης απλής χρήσης, αν εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό, στην παραλία, την όχθη ή την παρόχθια ζώνη και το υδάτινο στοιχείο της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού».

Οι πρώτες συλλήψεις

Το Σαββατοκύριακο, μετά την εγκύκλιο της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, συνελήφθησαν στη Ρόδο πέντε Έλληνες στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Από αυτούς, οι δύο συνελήφθησαν γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις για τις οποίες διαπιστώθηκε κατάληψη αιγιαλού με κατασκευή και τοποθέτηση εξέδρων, τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα