ΑΘΗΝΑ
01:25
|
03.05.2024
Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ο.Κ.Δ.Ε. είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Μαΐου στης 7 το απόγευμα στα Χαυτεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειας της χώρας, κατεβαίνει αυτόνομα, στις εκλογές της 21ης Μάη η Η Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) που χθες πραγματοποίσε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Επταλόφου στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη Αττικής, με κεντρικό σύνθημα «Να πληρώσουν οι πλούσιοι – Με μια Αριστερά Επαναστατική».

«Το ψηφοδέλτιο της Ο.Κ.Δ.Ε. συμβολίζει και αναδεικνύει και εκείνους τους αγώνες, εκείνο το κομμάτι της εργατικής τάξης (με μερική απασχόληση και κάθε είδους ελαστική εργασία, ανασφάλιστους, άνεργους, μετανάστες κ.λπ.) που αποσιωπάται απ’ τα ΜΜΕ, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την αστική διαπλοκή. Που έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλα τα κινήματα, στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες» σημειώνει η Οργάνωση, τονίζοντας ότι στα ψηφοδέλτιά της (μπορείτε να τα δείτε εδώ) συμμετέχουν:

  • Μέλη διοικήσεων σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ενεργοί στο εργατικό κίνημα, με σημαντική συμβολή στις απεργίες και τους αγώνες (ενάντια στο ν. Χατζηδάκη, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας κ.ά.).
  • Φοιτητές που συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και αγώνων της νεολαίας, ενάντια στο ν. Κεραμέως και την πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Αγωνιστές που δραστηριοποιούνται: για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια σε χουντοαπαγορεύσεις, πρόστιμα, διώξεις – για την οικοδόμηση ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος.

«Κόντρα στην λογική της ανάθεσης και των “εύκολων κοινοβουλευτικών λύσεων”, η ΟΚΔΕ κάνει συμβόλαιο με τον αγώνα και υπογραμμίζει πως μπορούμε να νικήσουμε με μια Αριστερά Επαναστατική» και καλεί σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της σε όλη τη χώρα.

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ο.Κ.Δ.Ε. είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Μαΐου στης 7 το απόγευμα στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου). Θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις στην Πάτρα (18 Μαΐου 18:00μμ, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης) και στον Βόλο (16 Μαΐου 14:30, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον θόλο)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα