ΑΘΗΝΑ
04:15
|
02.05.2024
Τον χειρότερο καύσωνα από το 2019 βιώνει το Βιετνάμ και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το θερμόμετρο σήμερα ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφιαλτικό τριήμερο ζουν από το Σάββατο εκατομμύρια Βιετναμέζοι καθώς υποφέρουν από καύσωνα με το θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 44 βαθμούς, θερμοκρασία που καταρρίπτει το ρεκόρ των 43,4 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με Βιετναμέζους αξιωματούχους, οι υψηλές (για την εποχή) θερμοκρασίες αναγκάζουν εργαζόμενους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να ξεκινούν τη δουλειά τους πριν την ανατολή του ήλιου και να την ολοκληρώνουν ως τις 10.00 το πρωί γιατί μετά η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

Ο καιρός στο Βιετνάμ διαφέρει από βορρά προς νότο. Ωστόσο, αυτή την περίοδο ολόκληρη η χώρα βιώνει τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και το νέο κύμα καύσωνα εκτιμάται πως εντάσσεται στην κλιματική κρίση που προκαλεί η γενικότερη αλλαγή στο κλίμα του πλανήτη.

Οι ειδικοί προβλέπουν πως στο μέλλον τέτοιοι καύσωνες θα πλήττουν ολοένα και συχνότερα την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα