ΑΘΗΝΑ
18:57
|
03.05.2024
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών δικηγόρος μίλησε για τις δολοφονίες του θείου του και του πατέρα του σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η CIA βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι (JFK) το 1963 και πιθανότατα ενεπλάκη και στη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι (RFK) το 1968, ισχυρίστηκε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr.) κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή του WABC, Τζον Κατσιματίδης, την Κυριακή.

«Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία υπέρ του ότι η CIA συμμετείχε στη δολοφονία [του JFK]», «πέρα από εύλογη αμφιβολία πλέον», δήλωσε ο Κένεντι.

«Τα στοιχεία υποδεικνύουν συντριπτικά ότι η CIA συμμετείχε στη δολοφονία και τη συγκάλυψη», συνέχισε ο υποψήφιος, περιγράφοντας τις προσπάθειες δυσφήμισης αυτής της θεωρίας ως «εξηκονταετή συγκάλυψη». Ο Κένεντι ανέφερε το βιβλίο «JFK and the Unspeakable» του Τζέιμς Ντάγκλας ως την καλύτερη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για το θέμα, αν και έχουν γραφτεί δεκάδες αν όχι εκατοντάδες έργα για τη δολοφονία και τον υποτιθέμενο ρόλο της CIA.

Η επίσημη εξήγηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε ως έκθεση της Επιτροπής Warren το επόμενο έτος, υποστηρίζει ότι ο βετεράνος των Αμερικανών πεζοναυτών Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πυροβόλησε μόνος του τον πρόεδρο ενώ η αυτοκινητοπομπή του περνούσε από το Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Ο Όσβαλντ δολοφονήθηκε πριν προλάβει να δικαστεί, αν και κατάφερε λίγο μετά τη σύλληψή του να πει στους δημοσιογράφους ότι ήταν «απλά ο αποδιοπομπαίος τράγος». Ο φερόμενος ως μοναχικός δράστης πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Τζακ Ρούμπι (Ρούμπινστάιν) κατά τη μεταφορά του από το Αρχηγείο της Αστυνομίας του Ντάλας στη φυλακή της κομητείας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Κατσιματίδη, ο Κένεντι πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολύ πειστικά αλλά περιστασιακά» στοιχεία ότι η CIA εμπλέκεται και στη δολοφονία του πατέρα του, Γενικού Εισαγγελέα και προεδρικού υποψηφίου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, το 1968. Περιέγραψε την επίσημη ιστορία της δολοφονίας, η οποία αποδόθηκε στον Παλαιστινιο-Ιορδανό καλλωπιστή αλόγων Σιρχάν Σιρχάν, ως φυσικά αδύνατη, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο Τέιν Γιουτζίν Κέσαρ, φύλακας στο ξενοδοχείο που παράλληλα εργαζόταν για την οπλοβιομηχανία Lockheed, εκείνος που έριξε τις μοιραίες σφαίρες στον Ρόμπερτ Κένεντι.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του JFK, σχεδόν το μισό αμερικανικό κοινό δεν πίστευε ότι ο Όσβαλντ είχε ενεργήσει μόνος του. Το 1967, η CIA εξέδωσε μια οδηγία σχετικά με τον τρόπο δυσφήμισης των λεγόμενων «θεωρητικών συνωμοσίας» που αμφισβητούν τα συμπεράσματα της Επιτροπής Γουόρεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα