ΑΘΗΝΑ
00:47
|
16.05.2024
Γιατροί από το Κέντρο Γονιμότητας του Νιουκάστλ επιβεβαίωσαν πως στο Ηνωμένο Βασίλειο «γεννήθηκε ένας μικρός αριθμός με την τεχνική MDT».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρέφη με DNA  τριών ανθρώπων γεννήθηκαν σε κέντρο Γονιμότητας στο Νιουκάσλ της Βρετανίας με παρέμβαση στο γενετικό υλικό των γονιμοποιημένων ωαρίων προκειμένου να  αποτραπούν κληρονομικά ανίατες ασθένειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε λέγεται  «αγωγή δωρεάς μιτοχονδρίων» (MDT) που χρησιμοποιεί ιστό από ωάρια υγιών γυναικών για να δημιουργήσει «έμβρυα του σωλήνα» που θα είναι ελεύθερα από επιβλαβείς μεταλλάξεις γονιδίων που φέρουν οι μητέρες τους και μπορεί να τις κληροδοτήσουν σε επόμενες γενιές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το βρέφος που γεννήθηκε με το DNA  τριών ανθρώπων έφερε το γενετικό υλικό των δύο γονιών και 37 γονίδια από δωρήτρια ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κληρονομικών ανίατων ασθενειών.

Η τεχνολογία αυτή εφαρμόστηκε στο Κέντρο Γονιμότητας του Νιουκάστλ και θεωρείται πρωτοποριακή όχι μόνον για τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και ευρύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προς το παρόν, οι γιατροί από το Κέντρο Γονιμότητας του Νιουκάστλ δεν έχουν ακόμη δώσει λεπτομέρειες για την γέννηση βρεφών από το πρόγραμμα MDT ωστόσο κάποιοι εξ αυτών απαντώντας σε ερώτηση της  Guardian επιβεβαίωσαν πως στο Ηνωμένο Βασίλειο «γεννήθηκε ένας μικρός αριθμός με την τεχνική MDT».

Το πρώτο υγιές μωρό από τρεις γονείς γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο Μεξικό με την τεχνική MDT την οποία εφάρμοσαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών

Ποια μέτρα προστασίας προτείνει ο ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Καρκίνος εγκεφάλου: Αυστραλός γιατρός ελπίζει ξανά χάρη στη δική του πρωτοποριακή έρευνα

Η Google αλλάζει το παιχνίδι στις τηλεπικοινωνίες με 3διάστατη βιντεοκλήση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα