ΑΘΗΝΑ
22:37
|
23.02.2024
Σε ερωτήματα εμπιστοσύνης και δεύτερης ευκαιρίας απάντησαν οι πολίτες, την ώρα που η ψαλίδα μεγαλώνει σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα 6,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25,7%, με το κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο μονοψήφιο 9%, το ΚΚΕ στο 6,3 και η Ελληνική Λύση στο 3,7%.

Στο ερώτημα αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 37% απαντά στον Μητσοτάκη και το 29% στον Τσίπρα, οι οποίοι συγκεντρώνουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ως προς το ποιον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό, το 36% λέει τον σημερινό πρωθυπουργό και το 26% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο 5% βρίσκονται οι Νίκος  Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείται ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει ότι θα επιλέξει το καλύτερο και το 43% το λιγότερο κακό.

Τέλος, το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 17% διαφωνεί και το 7% δεν παίρνει θέση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μιλέι στο Μπουένος Άιρες

Δεν κλείνουν τα Body Shop στην Ελλάδα

Αγγλία: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή ιερών κειμηλίων στην Αιθιοπία

Το Gemini της Google τα βλέπει (σχεδόν όλα)…μαύρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα