ΑΘΗΝΑ
20:25
|
28.04.2024
Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσει η κυβέρνηση του Ισημερινού για την καταπολέμηση της παράνομης εξόρυξης χρυσού και χαλκού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αναπτύσσει στρατιώτες και αστυνομία σε εννέα επαρχίες για την καταπολέμηση της παράνομης εξόρυξης, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα παράνομα ορυχεία που στοχεύουν κυρίως κοιτάσματα χρυσού και χαλκού.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου περίπου 1.000 δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν μηχανήματα κατά τη διάρκεια επιδρομής σε παράνομους ανθρακωρύχους στις επαρχίες Νάπο και Ορελάνα του ανατολικού Αμαζονίου.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο δήλωσε ότι η παράνομη εξόρυξη αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, συνδέοντας την πρακτική με το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος και της διακίνησης όπλων και καυσίμων.

«Στα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος που επιμένουν σε αυτή τη δραστηριότητα, ακούστε αυτό το μήνυμα ξεκάθαρα: Ερχόμαστε με απολύτως τα πάντα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ζαπάτα σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Κίτο.

Η παράνομη εξόρυξη είναι παρούσα σε 21 από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, είπε ο Ζαπάτα, αλλά το σχέδιο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στοχεύει βασικές ζώνες συγκρούσεων στην περιοχή του Αμαζονίου που είναι πλούσιες σε βιοποικιλότητα, συμπεριλαμβανομένων προστατευόμενων περιοχών, καθώς και περιοχές που φιλοξενούν πολύτιμα και βασικά μέταλλα .

Η τελευταία επιχείρηση στοχεύει στην περαιτέρω καταστροφή μηχανημάτων, την κατάσχεση όπλων και τη σύλληψη των εμπλεκομένων, σύμφωνα με τον Ζαπάτα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νάπο και την Ορελάνα, οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν τον ορατό αντίκτυπο της παράνομης δραστηριότητας στην τοπική βιοποικιλότητα και τα ποτάμια, καθώς και την παρουσία καυσίμων στο νερό, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος Χοσέ Ντάβαλος.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι επιδρομές που έχουν εγκριθεί από τις αρχές σε παράνομα ορυχεία έχουν τεκμηριώσει την κατάσχεση βαρέων μηχανημάτων και ακόμη και ελικοπτέρου.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στοιχεία για την αύξηση της παράνομης εξόρυξης, ούτε τον συνολικό αριθμό των στρεμμάτων που επηρεάζονται στις πιο πληγείσες περιοχές, αλλά έχει περιγράψει ότι πρόκειται για μια αυξανόμενη δραστηριότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα