ΑΘΗΝΑ
15:59
|
28.04.2024
Σε βάρος των πέντε ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ταυτοποίηση πέντε εκ των μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν εισβάλει σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία σε γκαλερί στην Καλαμαριά, προχώρησαν οι Αρχές. Σε βάρος των πέντε ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία σε βάρος των πέντε, ηλικίας από 19 έως 24 ετών, θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα (κατά συναυτουργία), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, όπως επίσης της τέλεσης βιαιοπραγιών και πράξεων διχόνοιας.

Η έφοδος στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού της Καλαμαριάς είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου. Στα πλάνα που κατέγραφαν τα περίπου 15 άτομα της Χρυσής Αυγής, φαίνονταν οι μαυροφορεμένοι εισβολείς να μπαίνουν στον χώρο και να προπηλακίζουν λεκτικά τον καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι.

Οι εισβολείς της Χρυσής Αυγής «κατέβασαν» τα έργα του καλλιτέχνη από τα Σκόπια και του είπαν ότι δεν έχει δικαίωμα να παρουσιάζει τα έργα του.

Μετά την έφοδο οι Χρυσαυγίτες «σφράγισαν» τον χώρο με κόκκινη κορδέλα και κόλλησαν αυτοκόλλητα με το σύμβολο της οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον εν λόγω χώρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Η συνεχιζόμενη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε (5) ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου 2023 συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 63χρονου αλλοδαπού καλλιτέχνη και της 57χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερεις (4) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας (1) αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες από κοινού με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα