ΑΘΗΝΑ
03:06
|
10.05.2024
Το κατηγορητήριο από την εισαγγελέα και όσα ισχυρίστηκαν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι δύο 21χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από φωτιά που προκάλεσαν σε ισόγειο κατάστημα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ταράτσα του κτηρίου, απ’ όπου επιχείρησαν να διαφύγουν, πηδώντας σαν «παρκουρίστες» σε διπλανές ταράτσες.

Η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης τους άσκησε δίωξη για οκτώ πλημμελήματα και, ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής πράξεις: εμπρησμός με ενδεχόμενο δόλο, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας (επειδή κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος), βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (επειδή πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών), κλοπή (για έναν πυροσβεστήρα) και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση, καθώς βρέθηκε ένα μαχαίρι πάνω στον έναν).

Οι δύο κατηγορούμενοι προανακριτικά ανέφεραν, ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας σχετική μέθοδο. Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε μουσαμά, με συνέπεια να επεκταθεί στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές, επειδή έκανε γκράφιτι σε περιπολικό της Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα