ΑΘΗΝΑ
08:13
|
02.05.2024
«Ο Μητσοτάκης δεν θέλει debate μαζί μου, γιατί δεν θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις μου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στη Δανάη Μπάρκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακρίβεια και η μείωση του εισοδήματος είναι οι πρώτες «σελίδες» του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια αρκετά πιο χαλαρή συνέντευξη, έκανε εκτενή αναφορά στους νέους, τους οποίους χαρακτήρισε ως «ειδική κατηγορία», λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Τα νέα παιδιά δεν έχουν λόγο να μείνουν εδώ. Βλέπουν ότι μπορούν να έχουν τριπλάσιο μισθό στο εξωτερικό οι νέοι επιστήμονες. Είναι υποτιμητικό ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε 150 ευρώ για να πάνε να ψηφίσουν. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Τα νέα ζευγάρια να μπορούν να πάνε στο παιδικό σταθμό το παιδί τους. Είναι το επίδομα τέκνου, το επίδομα μητέρας», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Μεγάλο θέμα είναι και το θέμα της στέγης. Παιδιά 35-40 ετών μένουν στο πατρικό σπίτι. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με χαμηλότοκα δάνεια. Εδώ πρέπει να μπει μια διαφορετική πρόταση. Το Airbnb πρέπει να μπει σε τάξη. Έρχονται εταιρείες που κάνουν τεράστιες επενδύσεις. Αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Πρέπει να υπάρχει διπλασιασμός επιδότησης ενοικίου. Χρειάζεται κι άλλη αντίληψη για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Όπως η δυνατότητα να παντρεύεσαι όποιον αγαπάς και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Έχει έρθει η ώρα να γίνουν οι τομές που πρέπει».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το αυριανό debate των έξι πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει διμερές debate μαζί του όχι επειδή είναι σκράπας, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά επειδή δεν θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις. «Οι επικοινωνιολόγοι του το λένε, αλλά δεν έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις. Για ποιον λόγο παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη και τους μισούς υπουργούς του. Δεν λέω ότι δεν είναι ικανός, αλλά οι πολιτικές που άσκησε τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Ούτε με τον κορονοϊό τα πήγε καλά, ούτε με την ακρίβεια, ούτε με τους νέους. Γι’ αυτό λέει για το 2015, για τα οποία κριθήκαμε».

Επίσης απάντησε και για τις δημοσκοπήσεις «Πολλοί δεν απαντούν στις μετρήσεις γιατί δεν έχουν λόγο να πουν τι θα ψηφίσουν, επίσης κάποιοι δεν έχουν τον φανατισμό. Υπάρχει μια συνείδηση των ανθρώπων ότι οι εκλογές είναι σημαντικές. Βλέπουμε ένα βουβό κλίμα, αλλά πιστεύω ότι θα πάνε οι νέοι να ψηφίσουν. Το θέμα είναι να λέμε αλήθειες. Να τους ανοίξεις έναν δρόμο στη σκέψη τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε μέσα απ’ αυτά τα εργαλεία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης, στην προσωπική του ζωή. Για την οικογένειά του, τους φίλους του, τα ταξίδια, τις σειρές που παρακολουθεί, για τα αστεία βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί, τα social media. «Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία. Όταν προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι στο τέλος της ημέρας γκριντζάρεις. Τα νέα αυτά εργαλεία έχουν και ένα όριο. Πρέπει να δείχνεις αυτό που είσαι. Αυτό επιχειρώ εγώ τουλάχιστον. Στο TikTok δεν κάνω κάτι εξεζητημένο. Λέω αυτό που θέλω να πω, δεν έχω κάποιον άνθρωπο να μου λέει. Έχω την αίσθηση ότι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Δεν είμαι TikToker, πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι ο κόσμος αλλάζει. Ακόμα και οι γιοι μου δεν το ήθελαν, τώρα όλη την ώρα σκρολάρουν».

Τι θα έλεγε στον Τσίπρα του 2015

«Θα του έλεγα να προσέχει τους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Γενικότερα το λέω. Το μυαλό μου πάει στον κ. Βαρουφάκη. Συνειδητοποίησα ότι είχε το σχέδιο του αντιπάλου, του Σόιμπλε. Γιατί ο Σόιμπλε το ήθελε αυτό. Μια κρίσιμη στιγμή για όσους ασκούν διακυβέρνηση είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεσαι. Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις».

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι πολύ διαφορετικά τα κριτήρια για να συμπαθήσει κάποιος έναν άνθρωπο. Τα σταθμίζεις. Μετά από εμπειρία χρόνων στην πολιτική έχω αρχίσει να εκτιμώ όχι μόνο τις ικανότητας, αλλά και την ανιδιοτέλεια τους. Είναι δύσκολο να βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να τα έχουν όλα, αλλά για διάφορες συγκυρίες αποτυγχάνουν. Το πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να πάρω κάποιον υπουργό να του πω ότι δεν θα είναι ανασχηματισμό. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κυβέρνησα τη χώρα μέσα από εκβιασμούς ισορροπίας. Δεν έχουμε τέτοια στο κόμμα μας που έχουν τα κόμματα εξουσίας. Έχουμε άλλα. Είναι από άλλη πάστα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ακούγονται περισσότερες φωνές απ’ όσες πρέπει. Αν χάσει ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να σταθεί. Αν χάσει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα θα υπάρχει η εκτίμηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα