ΑΘΗΝΑ
19:28
|
07.05.2024
Υπέρμαχος της νεοναζιστικής ιδεολογίας ήταν ο ένοπλος που σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο το περασμένο Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρμαχος της νεοναζιστικής ιδεολογίας και της ανωτερότητας της λευκής φυλής φέρεται να ήταν ο ένοπλος που σκότωσε οκτώ ανθρώπους σε ένα μπαράζ πυροβολισμών σε εμπορικό κέντρο προαστίου του Ντάλας το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το προφίλ του 33χρονου Μαουρίσιο Γκαρσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθει αναρτήσεων που υμνούν τον Χίτλερ και καταφέρονται κατά των φυλετικών μειονοτήτων αλλά και των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της επίθεσης ο Γκαρσία φορούσε σήμα με τα διακριτικά RWDS (Right Wing Death Squad), που σχετίζονται με βίαιους ακροδεξιούς εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων των Proud Boys, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων, ανάμεσά τους και τρία παιδιά ηλικίας 11, 8 και 3 ετών. Άλλα 10 άτομα, ηλικίας από 5 έως 61 ετών, τραυματίστηκαν από τους μαζικούς πυροβολισμούς, τουλάχιστον τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό στο Τέξας ήταν ένα από τα τελευταία στην τεράστια σειρά των 202 επιθέσεων ενόπλων που καταγράφηκαν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ομάδα Gun Violence Archive. Η ομάδα ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό κάθε πυροβολισμό κατά τον οποίο τέσσερα ή περισσότερα άτομα τραυματίζονται ή σκοτώνονται, μη συμπεριλαμβανομένου του δράστη.

Σε δήλωση την Κυριακή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έκανε εκ νέου εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα επιθετικά όπλα και τους γεμιστήρες πυρομαχικών μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και να θεσπίσει καθολικούς ελέγχους ιστορικού και να τερματίσει την ασυλία για τους κατασκευαστές όπλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα