ΑΘΗΝΑ
03:54
|
27.04.2024
Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά από έναν νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σήμερα στα ανατολικά της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα.

Ο νεκρός, που ταυτοποιήθηκε ως Μοχάμεντ Άμπου Τουαϊμέχ, 25 ετών, και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Λωρίδα της Γάζας.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στόχευσαν μια ομάδα αγροτών ανατολικά του Χαν Γιουνίς.

Ανταποκριτής του Al Mayadeen στη Γάζα ανέφερε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο αρκετές περιοχές στη Λωρίδα και πως οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ζήτησαν από εποίκους στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας να κατευθυνθούν αμέσως σε καταφύγια.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια εκτεταμένη επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας. Το απόγευμα εξαπέλυσε μία ακόμα. Ο απολογισμός των χθεσινών ισραηλινών βομβαρδισμών ήταν 15 νεκροί, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Την Τρίτη, ο αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επεσήμανε ότι η Αντίσταση αξιολογεί την κατάσταση του πεδίου προκειμένου να λάβει την απόφαση να απαντήσει στην επίθεση της ισραηλινής κατοχής κατά της Γάζας. Σε συνέντευξή του στο Al Mayadeen χθες, ο Αλ-Χίντι επιβεβαίωσε ότι προετοιμάζεται απάντηση και ότι μια διαπραγμάτευση τώρα.

Ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ

Μετά το σημερινό ισραηλινό χτύπημα, σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ, καθώς και σε εποικισμούς κοντά στη Λωρίδα, ανέφερε το AFP. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα είδε δεκάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές, ενώ ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας του Ισραήλ είπε στους δημοσιογράφους ότι εκτοξεύτηκαν «περισσότερες από 60 ρουκέτες».

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την επίθεση με ρουκέτες.

Πίσω στη Γάζα, «οι άνθρωποι περιμένουν τα χειρότερα», είπε ένας 50χρονος κάτοικος στο AFP. «Όλοι αισθάνονται ανήσυχοι και οι άνθρωποι δεν βγαίνουν πολύ στο δρόμο. Αισθάνομαι καθαρά ότι έρχεται πόλεμος και υπάρχει ένταση και φόβος, είτε εδώ είτε εκεί (στο Ισραήλ)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα