ΑΘΗΝΑ
03:54
|
20.05.2024
Λέμε στους τρομοκράτες: Σας βλέπουμε παντού. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Εμείς επιλέγουμε πού και πότε θα σας χτυπήσουμε είπε απόψε ο Νετανιάχου βομβαρδίζοντας τη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάγγελμα στον ισραηλινό λαό απηύθυνε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο φόντο του νέου αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού που έχει εξαπολύσει από τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου στην Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιώντας απόψε για πρώτη φορά και το αντιπυραυλικό σύστημα Σφενδόνα του Δαυίδ.

Ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του υποστήριξε ότι η επιχείρηση του στρατού απέναντι στην Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα
«είναι ακόμη στη μέση», τονίζοντας:

«Δώσαμε το πιο σημαντικό χτύπημα που εξαπολύθηκε ποτέ σε βάρος της Ισλαμικής Τζιχάντ… Τα τρία στελέχη της εξαλείφθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα εν τω μέσω της νυκτός».

Στη συνέχεια χαιρέτισε την ανάπτυξη «νέων δυνατοτήτων αντικατασκοπείας» και νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων, εκτιμώντας πως αυτά σε συνδυασμό ενισχύουν την ετοιμότητα του Ισραήλ να ξεκινήσει την επιχείρηση δημιουργώντας μία «νέα εξίσωση».

Λέμε στους τρομοκράτες: Σας βλέπουμε παντού. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Εμείς επιλέγουμε πού και πότε θα σας χτυπήσουμε».

Παλαιστινιακές και αραβικές αντιδράσεις

Σε έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Παλαιστίνιος πρέσβης Ριγάντ Μανσούρ ενημέρωσε τα μέλη των ΗνωμένωνΕθνών για «την εγκληματική επίθεση κατά του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας» τονίζοντας πως είναι καθήκον του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταδικάσει αυτά τα εγκλήματα και να αναγκάσει τους επιτιθέμενους να πληρώσουν.

Τις επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε και ο Αραβικός Σύνδεσμος κάνοντας λόγο για «βάρβαρες επιδρομές» με στόχο «αμάχους, παιδιά, γυναίκες σε κατοικημένες περιοχές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα