ΑΘΗΝΑ
00:02
|
20.04.2024
Το σύστημα αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά προς το σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ισραηλινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κατά πυραύλων μέσου βεληνεκούς, γνωστό ως Σφεντόνα του Δαβίδ (David’s Sling), χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε επιχειρήσεις για πρώτη φορά, δήλωσαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν παρείχε αμέσως περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση του συστήματος αυτού κατά τη διάρκεια των διασυνοριακών πυρών, όταν οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν περίπου 270 ρουκέτες κατά της επικράτειας του Ισραήλ, το οποίο είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει εκτεταμένους βομβαρδισμούς με θύματα πολλούς αμάχους κατά μήκος του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πάνω από 60 ρουκέτες ανακόπηκαν από το σύστημα Iron Dome και 3 έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές ενώ οι υπόλοιπες είτε έπεσαν σε ακατοίκητα εδάφη, είτε δεν έφτασαν πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Σφεντόνα του Δαβίδ, σύστημα σχεδιασμένο για να καταρρίπτει πυραύλους που εκτοξεύονται από 100 χλμ έως 200 χλμ, είναι μέρος της αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ που περιλαμβάνει επίσης το σύστημα μικρού βεληνεκούς Σιδηρένιος Θόλος (Iron Dome) και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Arrow-2 και Arrow-3.

Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς το σύστημα Σιδηρούς Θόλος για να αναχαιτίσει ρουκέτες που εκτοξεύουν Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Γάζα και οι πύραυλοι Arrow αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ισραήλ για το ενδεχόμενο μιας ιρανικής πυραυλικής απειλής.

Η Σφεντόνα του Δαβίδ, αντιαεροπορικό σύστημα γνωστό και ως «Μαγικό Ραβδί» που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από κοινού από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd και την αμερικανική Raytheon Co, έχει επίσης σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Times of Israel)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα