ΑΘΗΝΑ
10:28
|
19.05.2024
Το σχέδιο αποκαλύφθηκε στο Ντουμπάι κατά την ολοκλήρωση της τριήμερης εμπορικής τουριστικής έκθεσης  Arabian Travel Market.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) ξεκινούν διαβουλεύσεις με στόχο την έκδοση βίζας κοινής για τουρίστες και επιχειρηματίες από δεκάδες χώρες ανάλογα με την ζώνη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε χτες, 9 Μαΐου στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατά την ολοκλήρωση της τριήμερης εμπορικής τουριστικής έκθεσης  Arabian Travel Market  που γίνεται από το 1994 με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, εκατοντάδων εταιριών και χιλιάδων επιχειρηματιών.

Σε εκδήλωση που έγινε πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης ΑΤΜ για το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών ανακοινώθηκε πως σχεδιάζεται η θέσπιση και εφαρμογή ενός κοινού συστήματος βίζα για υπηκόους χωρών του Περσικού Κόλπου, κατοίκους, τουρίστες και επιχειρηματίες από 35 αραβικές και άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ του Middle East Monitor, επικαλείται την υπουργό Τουρισμού του Μπαχρέιν, Φατίμα αλ Σαιράφι, που επιβεβαίωσε πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σε υπουργικό επίπεδο. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα πως το ενιαίο σύστημα βίζας αλά Σένγκεν θα γίνει «πολύ σύντομα» προβλέποντας πως θα ενισχύσει περαιτέρω τις αεροπορικές μετακινήσεις και ταξίδια σε όλες τις χώρες μέλη του GCC.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η Σαμίρα αλ Γαρίμπ, βοηθός υφυπουργού Τουρισμού και Εμπορίου του Κουβέιτ, σε σχέση με τα σχέδια για «ενιαία τουριστική βίζα» σε χώρες της περιοχής αν και εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική για το χρόνο λειτουργίας του προβλέποντας πως δε θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα