ΑΘΗΝΑ
02:52
|
24.04.2024
«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα τραγικά νέα από το Ζιντελφίνγκεν σήμερα το πρωί», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Mercedes-Benz.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 53χρονος ύποπτος συνελήφθη μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό δύο ατόμων σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz κοντά στη Στουτγάρδη στη νοτιοδυτική Γερμανία σήμερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το περιστατικό νωρίς το πρωί στο εργοστάσιό της στο Ζιντελφίνγκεν – περίπου 17 χιλιόμετρα έξω από τη Στουτγάρδη – που συνέβη περίπου στις 7:45 π.μ. τοπική ώρα. Η δήλωση, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον εισαγγελέα της Στουτγάρδης, αναθεώρησε προηγούμενες αναφορές που ανέφεραν ότι ένα άτομο πέθανε και ένα άλλο τραυματίστηκε.

«Ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση μετά τον πυροβολισμό την. «Τα [θανόντα] άτομα είναι υπάλληλοι εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών».

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ένας μόνο ένοπλος ήταν υπεύθυνος για τον πυροβολισμό και ότι δεν εμπλέκονται άλλα άτομα.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα τραγικά νέα από το Ζιντελφίνγκεν σήμερα το πρωί», πρόσθεσε η Mercedes-Benz στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους τους συναδέλφους εκεί». Περίπου 35.000 άτομα απασχολούνται στο εργοστάσιο όπου η Mercedes-Benz παράγει τη γκάμα των δημοφιλών πολυτελών σεντάν S-Class.

Γερμανία και οπλοκατοχή

Ο θανατηφόρος πυροβολισμός είναι το τελευταίο από μια σειρά τέτοιων περιστατικών στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και έρχεται εν μέσω συζήτησης για το εάν το Βερολίνο πρέπει να αυστηροποιήσει τους ήδη αυστηρούς νόμους περί όπλων.

Τον Μάρτιο, έξι άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε μια εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο. Τον Φεβρουάριο του 2020, ένας ένοπλος με ακροδεξιό εξτρεμιστικό υπόβαθρο πυροβόλησε και σκότωσε εννέα άτομα κοντά στη Φρανκφούρτη, σε ένα περιστατικό που αποδόθηκε σε «φυλετικά κίνητρα». Πυροβόλησε επίσης τη μητέρα του και τον εαυτό του.

Τον Δεκέμβριο, η Γερμανία δήλωσε ότι επρόκειτο να επιβάλει αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, αφού ανακάλυψε μια φερόμενη συνωμοσία μιας ακροδεξιάς ομάδα, που υποτίθεται πως ετοίμαζε μια βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι αρχές πρέπει να «ασκήσουν τη μέγιστη πίεση» για να αφαιρέσουν τα πυροβόλα όπλα από ύποπτους εγκληματίες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag πέρυσι, προσθέτοντας ότι η Γερμανία «σύντομα θα αυστηροποιήσει περαιτέρω τους νόμους για τα όπλα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα