ΑΘΗΝΑ
09:40
|
05.05.2024
Η Μάριν κρίθηκε σκληρά για το βίντεο, που την δείχνει να είναι σε πάρτι και να πίνει, κάνοντας τεστ ναρκωτικών, αλλά κερδίζοντας τις γυναίκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάννα Μάριν και ο σύζυγός της Μάρκους Ραικόνεν υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου. «Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια μαζί και την αγαπημένη μας κόρη», είπε η Μαρίν στο Instagram την Τετάρτη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2020, όταν η Μάριν ήταν επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας της χώρας, και έχουν μια κόρη πέντε ετών.

Σε μια ανάρτηση στο story στον λογαριασμό της στο Instagram, η Μάριν είπε ότι είναι «ακόμη η καλύτερη φίλη» με τον κ. Ραικόνεν, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής «Θα συνεχίσουμε να περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και ο ένας με τον άλλον», πρόσθεσε.

Η Μάριν, 37 ετών, έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2019. Όμως έχασε σε μια σκληρή κούρσα από το Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού, με επικεφαλής τον Πετέρι Όρπο, και το δεξιό λαϊκιστικό Κόμμα των Φινλανδών, με επικεφαλής τη Πούρα, τον Απρίλιο. Ήταν μια πικρή ήττα για την Μάριν, όπως αποδείχτηκε. Ενώ αύξησε τις έδρες του κόμματός της και εξασφάλισε το 19,9% των ψήφων, οι εταίροι της στον συνασπισμό έχασαν όλοι σημαντικό αριθμό εδρών.

Η κυβέρνησή της παραιτήθηκε επισήμως, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί σε υπηρεσιακή βάση μέχρι τον σχηματισμό και τον διορισμό νέας κυβέρνησης. Ο κ. Όρπο δήλωσε, ότι ελπίζει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούνιο. Η Μάριν απολάμβανε υψηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, με πολλούς να την επαινούν επειδή οδήγησε τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και τα κατάφερε με τη χώρα της μέσω της πανδημίας Covid-19.

Αλλά είναι επίσης μια πολωτική φιγούρα στη Φινλανδία, με τίτλους που σχετίζονται με την προσωπική της ζωή τους τελευταίους μήνες. Έχει γίνει συχνά στόχος κριτικής για την προφανή αγάπη της για τα πάρτι, κυρίως όταν ένα βίντεό της σε ένα πάρτι που τραγουδούσε, χόρευε και έπινε κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2022. Εκείνη την εποχή, η Μάριν είπε, ότι το βίντεο γυρίστηκε σε «ιδιωτικούς χώρους» και ότι είχε περάσει «ένα βράδυ με φίλους».

Ωστόσο, το βίντεο προκάλεσε δεκάδες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η συμπεριφορά της κυρίας Μάριν υπονόμευσε τη «φήμη και την ασφάλεια» της Φινλανδίας. Έκανε ένα τεστ ναρκωτικών, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό, για να κατευνάσει τις ανησυχίες για τη συμπεριφορά της και απαλλάχθηκε από το κοινοβούλιο για ανάρμοστη συμπεριφορά λίγους μήνες αργότερα.

Το περιστατικό οδήγησε πολλές γυναίκες να βγουν και να υπερασπιστούν την Μάριν. Στη Φινλανδία, πολλές γυναίκες δημοσίευσαν βίντεο με τις ίδιες να χορεύουν ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Μάριν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα