ΑΘΗΝΑ
08:18
|
03.05.2024
Η μετοχή υποχώρησε έως και 33%, παρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές κι άλλων περιφερειακών τραπεζών, όπως οι Western Alliance Bancorp, KeyCorp και Zions Bancorp.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μετοχές της Pacific Western Bancorp κατρακύλησαν εκ νέου σήμερα, αφότου η περιφερειακή αμερικανική τράπεζα ανέφερε ότι οι εκροές καταθέσεων ξεκίνησαν ξανά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Η μετοχή υποχώρησε έως και 33% στο άνοιγμα των συναλλαγών, παρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές κι άλλων περιφερειακών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Western Alliance Bancorp, KeyCorp και Zions Bancorp.

Η PacWest αποκάλυψε σήμερα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά σχεδόν 10% την εβδομάδα της 5ης Μαΐου, μετά από αναφορές ότι διερευνούσε στρατηγικές επιλογές.

Η είδηση του ότι διερευνά στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές έκανε την τιμή της μετοχής της τράπεζας να σημειώσει μια τεράστια βουτιά την περασμένη εβδομάδα. Τότε η τράπεζα είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τις αγορές, δηλώνοντας ότι δεν αντιμετωπίζει «εκτός του συνήθους καταθετικές ροές» και ότι οι συνολικές καταθέσεις της είχαν αυξηθεί από τα τέλη Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι συνολικές καταθέσεις της PacWest μειώθηκαν κατά 16,9% και η τράπεζα δήλωσε ότι θα προβεί σε στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αναδιαμορφώσει τον ισολογισμό της.

Οι μετοχές της PacWest έχουν ήδη πέσει κατά περισσότερο από 40% αυτόν τον μήνα και σχεδόν 80% για το έτος. Την περασμένη εβδομάδα έπεσε σε ιστορικό χαμηλό.

Η με έδρα την Καλιφόρνια τράπεζα είναι η τελευταία αμερικανική τράπεζα που έχει εμπλακεί στη χειρότερη κρίση στον τραπεζικό κλάδο από το 2008, η οποία μέχρι στιγμής φέτος έχει οδηγήσει σε κατάρρευση αρκετών περιφερειακών τραπεζών.

Οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των τραπεζών μεσαίου μεγέθους αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, με νευρικούς επενδυτές να κάνουν ντάμπινγκ στη μετοχή παρά τις δηλώσεις των ρυθμιστικών αρχών ότι ο τραπεζικός τομέας είναι οικονομικά υγιής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα