ΑΘΗΝΑ
21:07
|
04.05.2024
Το μέτρο θα επηρεάσει τις υπαίθριες εργασίες, όπως ο καθαρισμός δρόμων και τη γεωργία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα απαγορεύσει ορισμένες υπαίθριες εργασίες σε συνθήκες ακραίας ζέστης, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει συχνότερα ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Η απαγόρευση θα ισχύει κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (AEMET) θα εκδίδει προειδοποίηση για σοβαρό ή ακραίο κίνδυνο υψηλών θερμοκρασιών.

Το μέτρο θα επηρεάσει υπαίθριες εργασίες, όπως ο καθαρισμός δρόμων και τη γεωργία, πρόσθεσε το υπουργείο Εργασίας. «Έχουμε ήδη δει πολλά επεισόδια, σίγουρα πολύ σοβαρά, στον καθαρισμό και τη συλλογή απορριμμάτων στα οποία εργάτες πέθαναν από θερμοπληξία», δήλωσε η Ντίαζ στους δημοσιογράφους.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη τους Ισπανούς πολίτες, επομένως η κυβέρνηση πρέπει να δράσει, πρόσθεσε.

Η κίνηση είναι μέρος ενός πακέτου που η κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών/Podemos θα εγκρίνει την Πέμπτη ως αντίδραση στην παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει αυτή τη στιγμή τμήματα της Ισπανίας.

Για να προσαρμοστούν στη ζέστη, ορισμένες περιοχές όπως η νότια Ανδαλουσία ή η Μαδρίτη επιτρέπουν ήδη στους μαθητές να επιστρέφουν νωρίτερα στα σπίτια τους σε περίπτωση καύσωνα.

Οι δεξαμενές νερού της Ισπανίας είναι κατά μέσο όρο κάτω από το 50% της χωρητικότητάς τους, ενώ τα επίπεδα έχουν πέσει περίπου στο 25% στην Ανδαλουσία και στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, δύο από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η Ισπανία κατέγραψε την πιο ξηρή αρχή ενός έτους από την έναρξη των ρεκόρ, δήλωσε την Τετάρτη η AEMET, με λιγότερο από το ήμισυ της μέσης βροχόπτωσης κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Ισπανία έχει καταγράψει 11 πιο ζεστές ημέρες από το κανονικό, δύο φορές περισσότερες από τον αριθμό που παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα