ΑΘΗΝΑ
16:36
|
05.06.2026
Το μέτρο θα επηρεάσει τις υπαίθριες εργασίες, όπως ο καθαρισμός δρόμων και τη γεωργία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα απαγορεύσει ορισμένες υπαίθριες εργασίες σε συνθήκες ακραίας ζέστης, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαζ, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει συχνότερα ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Η απαγόρευση θα ισχύει κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (AEMET) θα εκδίδει προειδοποίηση για σοβαρό ή ακραίο κίνδυνο υψηλών θερμοκρασιών.

Το μέτρο θα επηρεάσει υπαίθριες εργασίες, όπως ο καθαρισμός δρόμων και τη γεωργία, πρόσθεσε το υπουργείο Εργασίας. «Έχουμε ήδη δει πολλά επεισόδια, σίγουρα πολύ σοβαρά, στον καθαρισμό και τη συλλογή απορριμμάτων στα οποία εργάτες πέθαναν από θερμοπληξία», δήλωσε η Ντίαζ στους δημοσιογράφους.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη τους Ισπανούς πολίτες, επομένως η κυβέρνηση πρέπει να δράσει, πρόσθεσε.

Η κίνηση είναι μέρος ενός πακέτου που η κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών/Podemos θα εγκρίνει την Πέμπτη ως αντίδραση στην παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει αυτή τη στιγμή τμήματα της Ισπανίας.

Για να προσαρμοστούν στη ζέστη, ορισμένες περιοχές όπως η νότια Ανδαλουσία ή η Μαδρίτη επιτρέπουν ήδη στους μαθητές να επιστρέφουν νωρίτερα στα σπίτια τους σε περίπτωση καύσωνα.

Οι δεξαμενές νερού της Ισπανίας είναι κατά μέσο όρο κάτω από το 50% της χωρητικότητάς τους, ενώ τα επίπεδα έχουν πέσει περίπου στο 25% στην Ανδαλουσία και στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, δύο από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η Ισπανία κατέγραψε την πιο ξηρή αρχή ενός έτους από την έναρξη των ρεκόρ, δήλωσε την Τετάρτη η AEMET, με λιγότερο από το ήμισυ της μέσης βροχόπτωσης κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Ισπανία έχει καταγράψει 11 πιο ζεστές ημέρες από το κανονικό, δύο φορές περισσότερες από τον αριθμό που παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανικό ήταν τελικά το drone που εξερράγη στην Κονστάντζα της Ρουμανίας

Η κυβέρνηση της Σομαλίας ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε την τάξη μετά τις μάχες στην πρωτεύουσα

Σχεδόν 50 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο Σαχάρα μετά από βλάβη σε φορτηγό

Επίθεση με μαχαίρι σε βενζινάδικο στη Ραφήνα – Δύο τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα