ΑΘΗΝΑ
15:04
|
19.04.2024
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά η Υπηρεσία προειδοποίησε ότι «σεισμοί παρόμοιας κλίμακας θα μπορούσαν να συμβούν και τις επόμενες ημέρες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο, και τις γύρω περιοχές, τα ξημερώματα, τραυματίζοντας ανθρώπους και προκαλώντας μικρές ζημιές, αναφέρουν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,4 βαθμών και το επίκεντρό της ήταν στην επαρχία Τσίμπα, νοτιοανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά η Υπηρεσία προειδοποίησε ότι «σεισμοί παρόμοιας κλίμακας θα μπορούσαν να συμβούν και τις επόμενες ημέρες» ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά έναντι του κινδύνου πτώσης βράχων και κατολισθήσεων.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που χτυπήθηκε από πτώση φωτιστικού οροφής, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν.

Η Ιαπωνία είναι ένα από τα πιο σεισμογενή έθνη του κόσμου, ενώ ο τεράστιος σεισμός του 2011 και το επακόλουθο τσουνάμι σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν κατακλυσμιαία τήξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Έκτοτε, η Ιαπωνία έχει λάβει σειρά μέτρων για να βελτιώσει τις υποδομές και την ετοιμότητά της για καταστροφές, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές από μελλοντικούς σεισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα