ΑΘΗΝΑ
05:58
|
20.09.2024
Ανεβαίνουν τα θύματα σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη δολοφονία νέου διοικητή της Ισλαμκής Τζιχάντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη έναν διοικητή της Ισλαμικής Τζιχάντ δολοφόνησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σε νέα επιδρομή σήμερα το απόγευμα. Πρόκειται για τον Αχμαντ Αμπού Ντάκα, υποδιοικητή της οργάνωσης για την εκτόξευση ρουκετών.

Η εξέλιξη ήρθε μερικές ώρες μετά τη δολοφονία έτερου διοικητή της οργάνωσης, του Αλί Γάλι,που ήταν ο διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ για τις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Ο επικεφαλής της νότιας διοίκησης του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Ελιέζερ Τολεντάνο, δήλωσε πως ο ο Αμπού Ντάκα παρακολουθούνταν «στενά» δύο μέρες προτού «εξολοθρευθεί». Διαβεβαίωσε στη συνέχεια πως ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις «στοχευμένες» επιθέσεις σε μέλη και στελέχη της Ισλαμικής Τιζιχάντ.

Άλλοι δύο νεκροί στη Δυτική Όχθη

Οι Παλαιστίνιοι δε μετρούν θύματα μόνον στη Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται σήμερα για τρίτο 24ωρο με αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών δεκάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων παιδιά και έφηβοι, αλλά και ηγετικά στελέχη της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

Μετρούν θύματα και από τις καθημερινές συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Νωρίς σήμερα το απόγευμα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο ένας 30χρονος και ένας 66χρονος που είχαν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά. Ο πρώτος τραυματίστηκε θανάσιμα το πρωί της Τετάρτης κοντά στην Καμπατίγια της Δυτικής Όχθης. Ο δεύτερος σε προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς που βρίσκεται κοντά στην Τουλκαρέμ σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για τον 30χρονο Αούς Κμέιλ και τον 66χρονο Γάζι Γιουσέφ Μουστάφα Σιχάμπ.

 Στη διάρκεια πρωινής εφόδου του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς της Τουλκαρέμ συνελήφθησαν 15 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης σε ανταλλαγές πυρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα