ΑΘΗΝΑ
00:20
|
09.05.2024
Νεκρό ένα ακόμα στέλεχος της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ. Τουλάχιστον πέντε γυναίκες και ισάριθμα παιδιά μεταξύ των θυμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος αίματος στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς μετά και τις βραδινές αεροπορικές ισραηλινές επιθέσεις ο απολογισμός φτάνει στους 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά, και τους 76 τραυματίες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας μεταξύ άλλων ένα ακόμα στέλεχος της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, ο στρατιωτικός βραχίονας της οργάνωσης, επιβεβαίωσαν ότι ο Αλί Γάλι, διοικητής μονάδας εκτόξευσης ρουκετών, δολοφονήθηκε στο νότιο Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας μαζί με άλλους μάρτυρες. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, άλλοι δύο άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί του σκοτώθηκαν ενώ επτά ακόμα τραυματίστηκαν.

Η Παλαιστινική Τζιχάντ, που από την πλευρά της έχει έως τώρα εκτοξεύσει περισσότερες από 400 ρουκέτες αλλά χωρίς να έχει αναφερθεί θύμα, καθώς αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα, τόνισε ότι «οι Ισραηλινοί δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» και ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές για την αντίσταση».

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων (PJS) καταδίκασε τις ισραηλινές δυνάμεις επειδή εμπόδισαν ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της χερσαίας διάβασης Μπέιτ Χανούν για να καλύψουν τη συνεχιζόμενη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον πολιορκημένο παράκτιο θύλακα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε τηλεοπτική ομιλία του δήλωσε ότι το Ισραήλ επέφερε σκληρό πλήγμα στις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες, προσθέτοντας ότι «αυτός ο γύρος δεν έχει τελειώσει». «Σας βλέπουμε όπου κι αν βρίσκεστε. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Εμείς επιλέγουμε τον τόπο και την ώρα που θα  χτυπήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τόνισε πως ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση και θέλει εγγυήσεις πως δεν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, ενώ καταδίκασε τις απώλειες αμάχων στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και τις εκτοξεύσεις ρουκετών «αδιακρίτως» από την Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσάχι Χανέγκμπι, τον ομόλογό του στην κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, «επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση και να αποφευχθούν περισσότερες απώλειες ανθρωπίνων ζωών» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες μεσολάβησης της Αιγύπτου για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα