ΑΘΗΝΑ
16:53
|
27.04.2024
Ο Λουίς Γκάμπριελ Περέιρα είχε πρόσφατα δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων σχετικά με τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε στην πόλη του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας νεαρός Κολομβιανός δημοσιογράφος που ερευνούσε μια σειρά γυναικοκτονιών στην πόλη του, μεταξύ άλλων βίαιων εγκλημάτων, δολοφονήθηκε, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη -το τρίτο σε επτά μήνες.

Ο Λουίς Γκάμπριελ Περέιρα, 25 ετών, δημοσιογράφος  και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Notiorense, δολοφονήθηκε από δυο άνδρες κινούμενους με μοτοσικλέτα την Τρίτη στην πόλη Σιέναγκα ντε Όρο στο βόρειο τμήμα της Κόρδομπα «αφού αναχαιτίστηκε σε αυτοκινητόδρομο», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Κολομβίας Λουίς Βελάσκο.

Οι δράστες διέφυγαν.

Ο 25χρονος «πρόσφατα ανέφερε για δολοφονίες γυναικών στο δήμο», είπε ο υπουργός.

Ο Περέιρα είχε αρχίσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία πριν από μόλις μερικούς μήνες. Δημιούργησε στις αρχές της χρονιάς σελίδα στο Facebook όπου αναρτούσε ειδήσεις για θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας και δικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με το FLIP.

«Έγραφε συχνά στην πλατφόρμα για συλλήψεις, ανθρωποκτονίες και την αύξηση της εγκληματικότητας στη Σιέναγα ντε Όρο. Και, πέρα από τη δουλειά του δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού, εργαζόταν επίσης ως οδηγός μοτοταξί», σύμφωνα με την οργάνωση.

«Ο Περέιρα είχε πρόσφατα δημοσιεύσει μια σειρά άρθρων σχετικά με τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε στον δήμο, στα οποία ανέφερε το όνομα του φερόμενου θύτη», ανέφερε το FLIP.

Αν επιβεβαιωθεί πως η δολοφονία του συνδεόταν με τη δημοσιογραφική του δουλειά, θα πρόκειται για τον τρίτο δημοσιογράφο που δολοφονείται στην Κολομβία τους τελευταίους επτά μήνες. Στις δύο προηγούμενες υποθέσεις, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία» και «θλιβόμαστε βαθιά» για τον φόνο του Λουίς Γκαμπριέλ Περέιρα, «ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει τους φόνους γυναικών στον δήμο», σχολίασε μέσω Twitter ο κολομβιανός υπουργός Εσωτερικών Λουίς Βελάσκο, ζητώντας η δικαιοσύνη «να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα και να βρει τους υπεύθυνους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα